Bakan Koca TURKOVAC için tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
Bakan Koca TURKOVAC için tarih verdi

SAĞLIK Haberleri  / Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC’ın küçük ölçekli üretiminin başladığını belirterek yıl sonuna kadar acil üretim onayı alınarak kullanıma başlayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC hakkında '”TURKOVAC, bu yıl bitmeden acil üretim onayı ile kullanılmaya başlanacak” dedi. Bakan Koca küçük ölçekli üretiminin başladığı TURKOVAC’ın büyük ölçekli üretimi için acil kullanım onayı beklediğini söyledi.

AŞIDA DA OLDUĞU GİBİ İLAÇTA DA ERKEN DÖNEM

Bakan Koca, Endonezya, Malezya dahil çok sayıda ülkenin TURKOVAC’ı beklediğini belirtti. Koca, salgınla mücadelede aşıda olduğu gibi ilaçta da erken dönemde kullanıma geçmek istediklerini söyleyerek “İlacı da en erken kullanan ülkeler arasında olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Sağlık Bakanı, son bir hafta içinde hastane yükünün azalmaya başladığı bilgisini de paylaştı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...