Çocuğunuz sürekli kulağını çekiyorsa dikkat!

Düzenleyen:
Çocuğunuz sürekli kulağını çekiyorsa dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Doç. Dr. Ayça Koç, çocuklarda görülen sürekli kulak çekme durumunun orta kulak iltihabı belirtisi olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Ziyneti KOCABIYIK

Orta kulak iltihabının en önemli belirtisinin uykudan uyandıran şiddetli kulak ağrısı olduğunu söyleyen kulak burun ve boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Ayça Koç, bazen bu hastalığın daha sessiz gidebildiğini belirtti.

Doç. Dr. Koç, “Tedavi edilmemesi durumunda kulak zarı yırtılması, kulak kemiği iltihapları, işitme kaybı, menenjit, beyin apsesi gibi ciddi problemlere sebep olan orta kulak iltihabını erken dönemde fark etmek gerekir. Bu sebeple bir kulağını sürekli çekiştiren, denge kaybı yaşayan, iştahı azalan, kulağından sıvı gelen, normalden daha fazla ağlayan, huzursuz, sesleri duymada ve cevap vermede problem yaşayan çocuklarda orta kulak iltihabı akla gelmelidir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...