Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DSÖ'den umutlandıran açıklama: Omicron kaynaklı ölüm bildirilmedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DSÖ'den umutlandıran açıklama: Omicron kaynaklı ölüm bildirilmedi

SAĞLIK Haberleri  / AA

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle henüz bir ölüm bildirilmediğini, varyantın bulaşıcılığına ve ciddi hastalığa neden olup olmadığına ilişkin araştırmaların ise devam ettiğini bildirdi.

Koronavirüsün Omicron varyantına ilişkin açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier, varyant kaynaklı bir ölüm bildirilmediğini açıkladı. 

Moderna ve BioNTech-Pfizer'dan arka arkaya gelen 'Omicron'a karşı yeni aşı' açıklamalarına değinen Lindmeier, "Aşı üreticilerinin halihazırda önceden planlamaya başlamaları ve mevcut aşıyı değiştirmek zorunda kalma olasılığını planlamaları çok tavsiye edilen bir durumdur. Bu, son alarm zili çalana kadar beklemekten daha iyidir" değerlendirmesinde bulundu.

AŞILAR OMICRON'A KARŞI ETKİLİ Mİ?

Lindmeier, mevcut Covid-19 aşılarının Omicron'a karşı etkili olup olmadığının ortaya çıkması için zamana ihtiyaç duyulduğunu, tüm parçaların bir araya getirildikten sonra aşıların etkinliğinin ortaya çıkacağını vurguladı.

Omicron varyantına ilişkin tam değerlendirme yapmanın biraz zaman alacağını aktaran Lindmeier, varyant ilk ortaya çıktığında, bu süreyi 2-3 hafta olarak duyurduklarını anımsattı.

HENÜZ ÖLÜM RAPOR EDİLMEDİ

Lindmeier, dünyada varyantın ortaya çıktığı ülkelerde gözlemlerin devam ettiğini, çıkan sonuçların DSÖ'ye bildirildikten sonra Omicron'a ilişkin net bilgi sahibi olacaklarını belirterek "Adım adım gitmeliyiz ve tüm verileri bir araya getirmeliyiz" dedi.

Omicron varyantı nedeniyle DSÖ'ye henüz bir ölüm raporu bildirilmediğini aktaran Lindmeier, yeni varyantın bulaşıcılığına ve ciddi hastalığa neden olup olmadığına ilişkin araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

Lindmeier, salgında baskın varyantın yüzde 90 ile Delta varyantı olduğunun altını çizdi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...