Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyetisyen Çar: Kilo vermek için mavi renkli tabak kullanın

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyetisyen Çar: Kilo vermek için mavi renkli tabak kullanın

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Diyetisyen Defne Çar, renklerin yemek tüketimi üzerindeki etkisine dikkat çekerek kırmızı, sarı ve turuncu renklerin iştahını arttırdığını mavi ve yeşil rengin ise sakinleştirici özellikleriyle besin tüketimini azalttığını vurguladı.

Renklerin besin tüketimi alışkanlıkları üzerinde etkisini anlatan Diyetisyen Defne Çar, yemek yenilen ortam rengi veya tabakların renginin iştahı etkilediğine dikkat çekerek kırmızı, turuncu, sarı renginin açlığı etkilediği için insanların daha hızlı ve daha fazla besin tükettiğini belirtti. Yeşil ve mavi renginin besin tüketimini azalttığını söyleyen Çar, mutfakta bu renklerin kullanılması gerektiğini söyledi.

MUTLU HİSSETMEK YEME KONTROLÜNÜ KAYBETTİRİYOR

Diyetisyen Çar, “Araştırmacılar 9 saniye içerisinde besin seçimini etkileyen en önemli unsurun olduğunu ortaya koymuştur. Bulunduğunuz ortamın rengi, tabakların rengi, yemeklerin rengi iştahı etkilemektedir. Kırmızı iştah artıran renkler arasında ilk sırada yer alır. Çoğu yemek zincirlerinin logolarında da kırmızı rengine sıkça yer verilir. Bu sayede kişiler daha hızlı ve daha fazla miktarda besin tüketir. Turuncu, enerji ve heyecan rengidir. Kırmızı gibi turuncu da açlığı tetikler. Sarı da iştahı artıran renkler arasındadır. Sarı rengi, mutluluk hormonunun salgılanmasını destekler. Bu sayede kişiler daha mutlu ve pozitif hissettikleri için yeme kontrolünü kaybedebiliyor” dedi.

MAVİ RENKLİ TABAKLAR İŞTAHI KAPATIYOR

Çar, iştahı azaltan renklerin ise mavi ve yeşil olduğunu bilgisini vererek, “Yeşil rengi çoğu kişiye sağlıklı beslenmeyi çağrıştırıyor. Odaklanmayı ve sindirimi artırıyor. Mavi renk de sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliklere sahip. Özellikle mavi renkli besin çok fazla bulunmadığı için mavi renkli tabaklar tercih etmek besin tüketimini azaltabiliyor. Besin tüketimini azaltmak isteyen kişiler mutfaklarında mavi ve yeşil renkli dekorlara yer verebilir” diye konuştu.

                                        

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...