Gençler elektronik sigara kıskacında

Gençler elektronik sigara kıskacında

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Elif Dağlı: Tütün endüstrisi yıpranan itibarını tamir etmek, tütün kullanımını yeniden normalleştirmek için elektronik sigara, ısıtılmış tütün gibi yeni ürünler geliştiriyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sigaranın yerini almaya başlayan elektronik sigara ve yeni nesil ürünler, sağlığı tehdit ediyor. Tütün endüstrisinin azalan sigara tüketimine karşı yeni silahlarla toplumun karşısına çıktığını ifade eden Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, “daha az zararlı”, “sigarayı bırakmak için geçiş döneminde kullanılabilir” şeklindeki ifadelerle pazarlanan bu ürünlerin en az sigara kadar bazen sigaradan da daha zararlı olduğunu söyledi.

SİGARADAN DAHA ZARARLI
Elektronik sigara gibi ürünlere bütün dünyada daha çok gençlerin itibar ettiklerini belirten Prof. Dr. Dağlı, bu konu ile ilgili olarak Avrupa Pediatri Akademisinin bir rapor yayınladığını söyleyerek “Bu raporda elektronik sigara sıvılarının kısa ve uzun vadede etkileri bilinmeyen on binlerce kimyasal içerdiği vurgulanıyor. Nikotin içermeyen elektronik sigaralar da kanser, iltihap yapıcı, bağışıklık baskılayıcı kimyasallar taşımaktadır. Araştırmalar elektronik sigaraların akut zararlarının sigaralardan çok daha fazla olduğunu göstermiştir. Elektronik sigaralar çocuklar ve ergenler için nikotin bağımlılığının giriş kapısıdır. Endüstri elektronik sigaralara çocuk ve ergenlerin kullanımını artırmak için aromalar katmaktadır. Ayrıca bu ürünlerin cihazları esrar başta olmak üzere başka kimyasalların nefes yoluna çekilmesi için de kullanılmaktadır” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...