Omicron hastaneye yatırmıyor: Vakalar üç gün içinde iyileşiyor

Düzenleyen:
Omicron hastaneye yatırmıyor: Vakalar üç gün içinde iyileşiyor

SAĞLIK Haberleri

Güney Afrika’da 78 bin Omicron vakası incelendi. Delta dalgasında her 1000 vakanın 101’inin, Omicron’da ise 1000 vakadan 38’inin hastanede tedavi altına alındığı tespit edildi.

Haber Merkezi ANKARA

Koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron’la ilgili gerçek hayat verilerine göre, hastalık diğer varyantlara göre daha hafif seyrediyor.

Prof. Dr. Güner Sönmez, Güney Afrika Tıbbi Araştırma Konseyinin (SAMRC) 78 bin Omicron vakasıyla ilgili yaptığı araştırma hakkında bilgi verdi. Buna göre, hastalığın daha hafif ve vakaların genellikle üç gün içinde iyileştiği tespit edildi.

YÜZDE 29 DAHA HAFİF

Daha önceki dalgalarda hastaneye yatanların yüzde 30’u yoğun bakımlık olurken, Omicron kaynaklı hastane yatışlarında bu oran yüzde 13’e geriledi. Delta dalgasında her 1000 vakanın 101’i, Omicron’da ise 1000 vakadan 38’i hastanede tedavi altına alındı. Bu veriler ışığında, Güney Afrika’daki Omicron dalgasının ilk virüs dalgasına oranla yüzde 29 daha hafif olduğu tespiti yapıldı.

Prof.Dr. Sönmez, hastaneye yatış oranlarındaki düşüşün, Güney Afrika’daki insanların yüzde 70’den fazlasının hastalığı daha önce geçirmiş olmasına da bağlı olabileceğine dikkat çekti. Sönmez “Bu bulguların şimdilik böyle olduğunu ve ilerleyen zamanda değişebileceğini de unutmayalım. Şu ana kadar vakalar hafif geçiriyor. Bu sevindirici, ancak vakaların yaş ortalaması düşük, çoğu daha önce bağışık ve henüz yayılımın başındayız” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...