Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada'da 'gizemli hastalık' paniği! Hızla yayılıyor

Düzenleyen:
Kanada'da 'gizemli hastalık' paniği! Hızla yayılıyor

SAĞLIK Haberleri

Kanada'da gençler arasında hızla yayılan gizemli bir beyin hastalığı tespit edildi. Uzman isimler hastalığın mental problemlere ve bilişsel gerilemeye neden olduğunu, resmi olmayan rakamlara göre ise 150 civarında hasta olduğunu tahmin ettiklerini belirttiler.

Kanada'yı 'gizemli beyin hastalığı' paniği sardı. İlk tanının Nisan 2021'de koyulduğu belirtilen hastalığın nedeni henüz bulunamadı. Hastalığın hızla yayıldığı ve mental problemlere neden olduğu bilinirken, bazı kişilerde hızlı bilişsel gerilemeler de yaşanıyor.

Gizemli hastalık hızlı kilo kaybı, uykusuzluk, halisünasyon, düşünme zorluğu ve sınırlı hareketlilik gibi bir dizi semptom gösteriyor. Vitalite Sağlık Ağı'nın bir çalışanı, The Guardian'a yaptığı açıklamada, şüpheli vakaların arttığını ve daha önce bir sağlık problemi olmayan genç yetişkinlerin hastalıktan etkilendiğini belirtti.

VAKA SAYISI 150 CİVARINDA OLABİLİR

Resmi rakamlara göre incelenen vaka sayısı 48 olarak biliniyor ancak resmi olmayan rakamların 150 civarında olduğu öngörülüyor. Değerlendirilmeye ihtiyaç duyan çok sayıda vaka olduğunu belirten bir kaynak, "Bu vakalar hakkında gerçekten endişeliyim çünkü çok hızlı gelişiyorlar" diye konuştu.

Kanada'da 'gizemli hastalık' paniği! Hızla yayılıyor
Hastalığın mental problemlere sebep olduğu belirtilirken, nedeni ise henüz bulunamadı

TEK EYALETLE SINIRLI DEĞİL

İsmini vermek istemeyen bir Vitale Sağlık Ağı çalışanı ise bunun News Brunswick eyaletine has bir rahatsızlık olmadığına dikkat çekerek, muhtemelen sadece vakaların burada daha fazla görüldüğünü kaydetti.

UZMANLAR FARKLI GÖRÜŞLERDE

Bazı uzmanlar ise halk arasında panik oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek bunun bir komplo teorisi olduğunu düşünüyor. Bu düşüncelerin aksine Guardian'a konuşan bir uzman ise bulguların gerçek olduğunu ve hastalığın hızla yayıldığını belirterek, "Şu an için bu bulguları açıklamakta zorlanıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...