DSÖ, Omicron’un vücudun en çok hangi bölgesini etkilediğini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DSÖ, Omicron’un vücudun en çok hangi bölgesini etkilediğini açıkladı

SAĞLIK Haberleri  / AA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanı Abdi Mahmud, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Omicron’un ağır enfeksiyonlara neden olmadığını belirterek vücudun üst kısımlarını etkilediğini açıkladı.

Omicron varyantı hızla yayılmaya devam ederken DSÖ uzmanı Abdi Mahmud yeni varyantla ilgili açıklama yaptı. Mahmud, "Diğer varyantlardan farklı olarak Omicron'un, vücudun üst kısımlarını etkilediğini tespit ettik" dedi.

AĞIR ENFEKSİYONLARANEDEN OLMUYOR

Omicron'un diğer varyantlar gibi ağır enfeksiyonlara neden olmadığını belirten Mahmud, bunun şimdilik iyi haber olabileceğini fakat emin olmak için daha fazla durum raporuna ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Mahmud, an itibarıyla Kovid-19'un yeni merkez üssünün neresi olduğu sorusuna, "Delta varyantı zamanında Doğu Avrupa uzun bir müddet merkez üssü olmuştu. Yeni varyantın nerede etki göstereceğini tahmin etmek zor" cevabını verdi.

OMICRON AŞISI AÇIKLAMASI

Omicron için ayrı bir aşı üretilmesinin gerekli olup olmadığına ilişkin Mahmud, "Omicron'un bundan sonra nereye evrileceğini öngörmek zor. Dolayısıyla bu konuda karar almak için henüz erken" değerlendirmesinde bulundu.

Mahmud, olası bir Omicron aşısına dair kararın uluslararası iş birliği sonucu verilmesi gerektiğini ve bu kararın tek başına aşı üreticilerine bırakılamayacağını vurguladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...