Dikkat! Griple koronavirüs birlikte görülebilir

Dikkat! Griple koronavirüs birlikte görülebilir

SAĞLIK Haberleri

İsrail'de Covid-19 ile Influenza virüsünün bir kişide aynı anda tespit edildiği "Flurona" vakasının dünyada ilk olmadığını söyleyen Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, bu durumun herkes için söz konusu olduğunu belirterek “İki enfeksiyonun üst üste binmesi yaşlı, bağışıklığı düşük, aşısız kişilerde hayati risk oluşturabilir. Bu dönemde tedbirleri iki kat artırmalıyız” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Tek hastada, Covid-19 ile başka bir virüsün aynı anda görülme oranının bilimsel çalışmalara göre yüzde 2 ila yüzde 16 oranında değiştiğini aktaran Prof. Dr. Oğuztürk "Birden fazla mikroorganizmanın tek kişide hastalık yapma ihtimali yüzde 5’tir. Grip ve koronavirüs birlikteliğinde hasta genç ve sağlıklıysa enfeksiyon hafif geçebilir. Ancak 65 yaşın üstündekilerde, hipertansiyonu, diyabet ve metabolik problemleri olanlarda, bağışıklığı bozulmuş kanser hastaları için iki enfeksiyonun birlikteliği risk oluşturabilir. Koronavirüs pandemisi yaşadığımız bu dönemde Influenza virüsünün de yaygın olarak toplumda dolaştığını dikkate alırsak, korunma tedbirlerimizi daha da artırmamız gerekir” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...