Birçok derde deva: Her gün sarımsak yemek için 5 neden

Düzenleyen:
Birçok derde deva: Her gün sarımsak yemek için 5 neden

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlara göre en doğal antibiyotik sayılan sarımsak birçok derde deva oluyor. Kendisi küçük ama faydaları büyük olan bu besin adeta şifa dağıtıyor. İşte beslenmenize her gün sarımsak eklemeniz için 5 neden…

Hem Türkiye’de hem de dünyada birçok mutfağın vazgeçilmezi olan sarımsak, yemeklere lezzet kattığı gibi binlerce yıldır ilaç olarak da kullanılıyor. ‘Süper gıda’ olarak bilinen sarımsak, doğal antibiyotik etkisiyle de ön plana çıkıyor. Virüslerin kol gezdiği bu dönemde ise sarımsağı beslenme listemizden eksik etmememiz gerekiyor. İşte sarımsağın faydaları…

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Sarımsak, hem kötü kolesterolü düşürür hem de vücudu kalp ve damar hastalıklarından korumaya destek olur. Sarımsağın kolesterol seviyesini düşürücü etkisini gösteren birçok çalışma mevcuttur. Günde yarım diş sarımsak tüketmek kan kolesterol seviyelerini dengede tutar.

TANSİYONU DENGELER

Yüksek tansiyonu olanlar sarımsağı beslenmelerinden eksik etmemeli. Hipertansiyonu olan kişiler için sarımsağın tansiyonu düşürmede etkili olduğu birçok çalışmayla da kanıtlanmış. Sarımsak özü, tansiyonda düşüş sağlayan ‘polisülfid’ maddeler sayesinde tansiyonu dengede tutmaya yardımcı olur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Yapılan birçok çalışmada sarımsağın bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlandı. Bu mükemmel besin içerdiği “allicin” maddesi sayesinde güçlü bir antioksidan etkiye sahip. Bu sayede bağışıklık sistemini destekler ve birçok hastalığın oluşumunu önler.

Birçok derde deva: Her gün sarımsak yemek için 5 nedenSarımsağın besin değerlerini kaybetmemesi için yemeklerin içinde çok uzun süre pişirilmemesi gereklr.

SOĞUK ALGINLIĞINA İYİ GELİR

Sarımsak soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Yapılan bir araştırma da bunu doğrular nitelikte. İlgili çalışma, 12 haftalık süre boyunca günde bir adet sarımsak yiyen hastaların soğuk algınlığı riskinin daha düşük olduğu ve enfekte olduklarında daha hızlı iyileştikleri ortaya çıkmış.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR

Sarımsak kilo vermeye de yardımcı olur.  Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, sarımsağı çiğneyerek yemek yağ yakımını hızlandırıyor. Ancak kokudan rahatsız olurum diyorsanız yemeklerde pişmiş olarak da tüketebilirsiniz.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...