Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DSÖ'den strateji eleştirisi: Aynı aşıyı yapmayın, yenilerini geliştirin

Düzenleyen:
DSÖ'den strateji eleştirisi: Aynı aşıyı yapmayın, yenilerini geliştirin

SAĞLIK Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü, varyantlara karşı orjinal aşıları kullanmanın yanlış bir yaklaşım olduğunu, yeni aşılara ihtiyaç olduğunu ve bunlar geliştirilene kadar Omicron gibi ortaya çıkan virüslere karşı mevcut aşıların güncellenmesini gerektiğini bildirdi.

Osman SAĞIRLI

Dünya Sağlık Örgütünün aşı danışma organı (TAG-Co-VAC), ortaya çıkan varyantlara karşı orijinal aşıları “güçlendirici” olarak kullanmanın yanlış bir yaklaşım olduğunu söyleyerek dünyanın enfeksiyon ve bulaşmaya karşı koruma sağlayan yeni aşılara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Daha fazla doz aşı yapmanın yanlış olduğunu öne süren grup “Dünyanın acil önceliği, özellikle ciddi hastalık geliştirme riski daha yüksek olan grupların aşıya erişiminin hızlandırılmasıdır” dedi.

MEVCUT AŞILAR GÜNCELLENMELİ

Hâlihazırda mevcut olan aşıların ağır hastalık ve ölümleri azaltmanın yanı sıra sağlık sistemlerini korumaya odaklandığını hatırlatan grup, enfeksiyon ve bulaşmanın önlenmesinde yüksek etkisi olan aşılara ihtiyaç olduğunu, yeni aşılar geliştirilinceye kadar Omicron gibi ortaya çıkan virüs varyantlarına karşı mevcut aşıların güncellenmesi gerektiğini kaydetti.

AB uyuşturucu düzenleyicisi EMA’nın Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşılar Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri, dördüncü doz aşıyı önermek için yeterli veriye sahip olmadıklarını söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...