Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Omicron’dan korunmak için tek maske yetmiyor

Düzenleyen:
Omicron’dan korunmak için tek maske yetmiyor

SAĞLIK Haberleri

Yaklaşık iki yıldır pandeminin etkisinde olan dünya, Omicron varyantının ortaya çıkması ile bir kez daha alarma geçti. Bilim adamları ise Covid-19’un yeni varyantı Omicron’a karşı çift maske takılması konusunda uyarıda bulundu.

Hong Konglu bilim adamları, Omicron varyantıyla mücadelede alınması gereken önlemler konusunda bilgi verdi.

ÇİFT MASKE UYARISI

Hong Kong Çin Üniversitesi’nde görevli olan profesör David Hui, Omicron’a karşı çift maske takılması gerektiğinin altını çizdi. Profesör Hui, “Cerrahi maske üzerine bezden yapılma maske takılması da cerrahi maskede oluşabilecek boşlukları kapatabilir” şeklinde konuştu. Hui ayrıca risk grubundakilerin, toplu taşıma kullananların ve salgının yoğun olduğu bölgelerdeki insanların bu kurala sıkı sıkıya uymaları gerektiğini vurguladı.

RİSK GRUBUNDAKİLER DİKKAT!

Ünlü mikrobiyolog Yuen Kwok-Yung da benzer bir açıklama yaptı. Kwok-Yung, “Kronik hastalığı olanlar ya da Covid-19 aşısı olmayanlarla birlikte havalimanlarında çalışanlar gibi yüksek risk altında görev yapanlar çift maske takmalı” dedi.

Omicron’dan korunmak için tek maske yetmiyorÇift maskenin daha etkili olduğuna dair birçok çalışma mevcut.

TEK MASKEDEN DAHA FAZLA KORUYOR

Daha önce ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan bir araştırma da çift maske takmanın, Covid-19’a karşı tek maskeye oranla iki kat daha fazla koruma sağladığını ortaya koymuştu. Araştırmada, solunum yapabilen iki yapay kafadan birine tek, diğerine de iki maske takılarak, yaklaşık iki metre mesafeden üzerlerine Covid-19 partikülleriyle aynı boyutta partiküller püskürtüldü. Araştırmacılar, bir maske takılan yapay kafada püskürtülen partiküllerin yüzde 40’ının engellendiğini görürken, iki maske takılan yapay kafada ise yüzde 80’inin engellendiğini tespit etti.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...