Uşak'ta 'maymun çiçeği' alarmı: İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Uşak'ta 'maymun çiçeği' alarmı: İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

SAĞLIK Haberleri  / AA

Uşak'ta hastaneye giden yabancı uyruklu bir kişide maymun çiçeği virüsüne benzer belirtiler görülmesi ile kentte alarm verildi. Hemen numune alınan hastanın test sonuçlarında korkutan virüse rastlanmadı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın yayın organlarında, "Uşak'ta ilk maymun çiçeği vakası görüldü, Uşak'ta maymun çiçeği virüsü paniği" şeklinde gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği belirtildi.

ELLERİNDE VE VÜCUDUNDA KABARCILAR GÖRÜLDÜ

Açıklamada, "Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne muayeneye getirilen yabancı uyruklu bir şahsın ellerinde ve vücudunda kabarcıklar görülmesi üzerine hastadan tedbir amaçlı numune alınmıştır. Halk Sağlığı Referans Laboratuvarı'nda yapılan test sonucu negatif çıkmıştır." ifadesi kullanıldı.

ASIL KAYNAĞI MAYMUNLAR DEĞİL

Öte yandan son günlerde çok konuşulan maymun çiçeği virüsünün viral bir hastalık olduğu, Kongo Cumhuriyet’inden yayıldığı, asıl kaynağın maymun değil  sincap, sıçan, fare gibi kemirgenler olduğu öğrenildi.

HAYVANLARDAN BULAŞIYOR

Hayvanlar ve insanlar aracılığıyla diğer kıtalara yayılan virüsle iligli konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “Diğer kıtalardaki vaka sayısı ilk kez bu kadar çok. 13-21 Mayıs tarihlerinde Avrupa, Amerika ve Avustralya’da 92 doğrulanmış vaka ve 28 şüpheli saptandı. İnsanlara da  hayvanlardan geçiyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...