Yaz geldi, hafifleme zamanı: Kilo vermek isteyen herkesin bilmesi gereken 7 tüyo

Düzenleyen:
Yaz geldi, hafifleme zamanı: Kilo vermek isteyen herkesin bilmesi gereken 7 tüyo

SAĞLIK Haberleri

Hava sıcaklıklarının artıp yazın iyice etkisini gösterdiği şu günlerde pek çok kişiyi kilo verme telaşı sardı. Zayıflamak isteyenler internette kilo vermek için tüyoları araştırmaya başladı. Şok diyetlerden uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar ise sağlıklı zayıflamanın önemini her fırsatta vurguluyor. Peki, kilo vermek için yapılması gerekenler neler? Diyetisyen Benan Koç, adım adım zayıflama tüyolarını tek tek sıraladı. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketin. Düzenli tüketilen mevsim meyve ve sebzelerinin içerdikleri antioksidan olarak görev alan A, C ve E vitaminleri vücut direncini arttırarak bağışıklık sistemini güçlendirir, aynı zamanda kilo vermeye de destek olur.

Minerallerden zengin beslenin. Beslenmenize selenyum, magnezyum ve çinko mineralleri içeren besinleri dahil edin. Yumurta, mantar, sarımsak, kurubaklagiller, avokado, muz, yeşil yapraklı sebzeler , tavuk, hindi, yağsız et gibi besinlere sofranızda yer vermeye çalışın.

Yoğurt, kombucha gibi fermente gıdaları beslenmenize ekleyin. Yeterli ve dengeli beslenme planınıza eklediğiniz probiyotikler bağışıklık sisteminizi destekler.

Günlük alınan posa miktarını artırın: Günlük alınan posa miktarını artırmak sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla savaşmak için önem arz eder. Beslenmenize tam buğday, kepek, çavdar ekmek veya kepekli makarna, salata ve sebze, meyve ekleyerek günlük aldığınız posa miktarını artırabilirsiniz.

Su tüketiminize dikkat edin: Vücuda alınan toksinleri uzaklaştırmak için günde 8-12 bardak su içilmelidir.

Daha çok hareket: Havaların ısınmasıyla gündelik hayatımızda yapacağımız küçük değişikliklerle fiziksel aktivitemizi artırabiliriz. Bu değişikliklerden bazıları daha az toplu taşıma ve araç kullanarak gideceğimiz kısa mesafelere yürüyerek gitmek veya iş çıkışı havaların güzelleşmesiyle hafif tempoda yürüyüşler gerçekleştirmek olabilir.

Uyku düzenize dikkat: Yetersiz uyku bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar bu yüzden 7-8 saat yeteri kadar uyumak bağışıklık sistemi için çok önemlidir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...