Kansere kandan erken teşhis

Kansere kandan erken teşhis

SAĞLIK Haberleri

Diabetologia dergisinde geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir çalışmada, vücudunda prostasin isimli protein düzeyi yüksek olan kişilerde şeker hastalığı gelişme riskinin yüksek olduğu ve aynı zamanda kansere bağlı ölümlerin bu kişilerde daha fazla olduğu gösterildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çalışmanın sonuçlarının şeker hastalığı ve kanser gelişiminin ön ceden tespit edilmesi açısından kıymetli olacağını belirten tıbbi onkoloji uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun “Vücuttaki tuz dengesi ve kan basıncını düzenleyen prostatinin epitel hücrelerinde bulunan bir proteindir” dedi. Prof. Dr. Coşkun “Aynı zamanda kan şekeri regülasyonu ile de ilgisi bulunuyor. Şeker hastalığı olan bireylerde pankreas, rahim ve karaciğer kanseri başta olmak üzere bazı kanserlerin daha sık görüldüğünü biliyoruz. Bu çalışmada tespit edilen sonuçlar şeker hastalığı ve kanser gelişim riskinin daha fazla olduğunun önceden tespit edilmesi, koruyucu bazı yaklaşımlar açısında kıymetli olabilir” ifadesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...