Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DSÖ: Maymun çiçeği 92 ülkeye yayıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
DSÖ: Maymun çiçeği 92 ülkeye yayıldı

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Maymun çiçeği hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 35 bini aştı. Hastalıktan şu ana kadar 12 kişi öldü. DSÖ. virüse yakalananların hepsinin erkek olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsü, Covid-19 ve diğer küresel sağlık problemlerini görüştü. Ardından kamuoyuna bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenlendi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son bir haftada yaklaşık 7 bin 500 yeni vakanın görüldüğünü, toplam vaka sayısının 36 bin 412'ye yükseldiğini açıkladı. Ghebreyesus, virüsün yayılımının hızlandığını ve dünya genelinde haftalık vaka sayılarının yüzde 20 arttığını bildirdi. Şu ana kadar hastalıktan 12 kişinin öldünü aktaran DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, virüsün 92 ülkede görüldüğünü söyledi.

Maymun çiçeği virüsü vakalarının neredeyse tamamının erkeklerden oluştuğuna dikkat çeken Ghebreyesus “Aşılar salgını kontrol etmede önemli bir rol oynayabilir. Birçok ülkede aşılara yüksek talep var. Ancak şu aşamada aşıların temini ve bunların etkinliğine ilişkin veriler sınırlı” dedi.

"MAYMUN ÇİÇEĞİ İÇİN YENİ BİR AD DÜŞÜNÜYORUZ"

Covid-19 salgını sırasında yaşanan ülkeler arasındaki eşitsiz aşı erişimine atıfta bulunan Ghebreyesus, "Covid-19 pandemisi sırasında gördüğümüz aşılara adaletsiz erişimin tekrarlanacağından ve en yoksulların geride kalmaya devam edeceğinden endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Ghebreyesus, Maymun çiçeği virüsünü yeniden adlandırmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...