Bennett doludizgin

Bennett doludizgin

SPOR Haberleri

İstanbul’dan start alan ve Trakya üzerinden Çanakkale’ye doğru uzanan 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2019) ikinci etabını, Bora-Hansgrohe (Almanya) takımının İrlandalı sporcusu Sam Bennett kazandı. Tekirdağ ile Eceabat arasındaki 183,3 kilometrelik parkurda düzenlenen ikinci etapta, 4 saat 11 dakika 48 saniyelik derecesiyle Bennett birinciliği elde etti.

CAHİT EROĞLU

Bennett, son 100 metrede yaptığı atakla rakiplerini geride bırakarak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda ikisi bu sene olmak üzere 9. etap galibiyetine imza attı. Genel klasman liderliğini sürdüren 28 yaşındaki sporcu, turkuaz mayoyu giymeye devam edecek. Bennett, ayrıca etabın en iyi sprinterine verilen yeşil mayoyu da korudu.

İstikamet Edremit
İkinci etapta Bennett’ın ardından takım arkadaşı Avusturyalı Felix Großschartner ikinci, Manzana Postobon (Kolombiya) ekibinden Kolombiyalı Jhonatan Restrepo ise üçüncü sırada yer aldı. Etapta en iyi tırmanışçıya verilen kırmızı mayonun sahibi, Sport Vlaanderen-Baloise (Belçika) takımının Belçikalı sporcusu Thimo Willems oldu. Türkiye güzellikleri klasmanında ise millî sporcu Feritcan Şamlı beyaz mayoyu giymeye devam edecek. TUR 2019, bugün Çanakkale ile Edremit arasındaki 122,6 kilometrelik üçüncü etapla sürecek. Bisiklet Turu, 21 Nisan Pazar günü İstanbul’da son bulacak. Dünyadaki tek kıtalararası bisiklet turuna katılan sporcular, altı etap boyunca toplam 993,4 kilometre pedal çevirecek.

SAM BENNET: Muhteşem
İlk günün ardından ikinci günde de mutlu sona ulaşan İrlandalı sporcu Sam Bennet “Çok farklı bir etap oldu. Sabırlı olmak için zor bir gündü. Dar yollar, çaprazdan gelen rüzgâr, viraj ve eğimin sürekli değiştiği etapta ikide iki yapmak çok güzel. Finişe geldiğimiz yokuşun başında takım arkadaşlarım mükemmel iş yaptılar. Birçok sprinterin geride kaldığı etabı kazanmak benim için muhteşem oldu” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...