Keskin bıçak!

Keskin bıçak!

SPOR Haberleri

Bu sezon tam 16 transfer gerçekleştiren sarı-lacivertliler, bir defa daha büyük bir operasyona hazırlanıyor. Kadroya en az 10 takviye planlayan yönetimin umudu “Fener Ol” kampanyası

EMİN ULUÇ

Aziz Yıldırım-Ali Koç değişikliğiyle yeni bir sayfa açan Fenerbahçe, sezon başında 11, devre arasında beş transfer gerçekleştirmişti. Ancak yenilerin yaşattığı hayal kırıklıkları ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncular sebebiyle sarı-lacivertliler bir kez daha büyük bir transfer operasyonu için kolları sıvadı. Evlerine dönecek kiralıklar, sözleşmesi bitecek isimler, kadroda düşünülmeyenler derken yaklaşık 15 oyuncuyla yollar ayrılacak. Sözleşmesi sona eren isimlerden kaleci Erten hariç kimseyle devam etmeyi planlamayan yönetim, sözleşmesi süren Kameni, Frey ve Diego Reyes’i elden çıkaracak. Alper’e gelen teklifler de değerlendirilecek. Ferdi’yi kiralık olarak göndermeyi hedefleyen sarı-lacivertliler, Elif Elmas’ı ise 15 milyon avro civarında bir rakama satarak yeni transferler için bütçe oluşturmayı hesaplıyor. Zira, en az 10 oyuncu almak durumundaki Fenerbahçe için en önemli sorun para.

Fener Ol’mak zorunda
Savunma ve hücum hattını yeniden şekillendirecek olan Fenerbahçe, transferde önceliği bonservisi elinde olan isimlere verirken, kiralama formülü de ikinci seçenek olarak değerlendiriliyor. Kemer sıkma politikası uygulayan sarı-lacivertliler, başta Brezilya olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yetenek avına çıkmış olsa da, aslında her şey Fener Ol projesinin başarısına bağlı. Şimdilik beklentilerin üzerinde denilebilecek kadar iyi bir şekilde devam eden Fener Ol’dan beklenen para gelmemesi hâlinde Fenerbahçe, UEFA’dan ceza ile yüz yüze kalacak. Fair play anlaşması çerçevesinde iyi ihtimalle bonservis geliri kadar harcama sınırlaması, kötü ihtimalle transfer yasağı alacak sarı-lacivertliler için süreç son derece kritik. Çalışmalar olumlu devam etse de, muhtemel bir ceza hâlinde yönetim, tüm transfer politikasını sil baştan yapmak zorunda kalacak ve şampiyonluğa oynayacak kadro hayal olacak.

KALACAKLAR:
∂ Harun, Berke, Erten, Serdar Aziz, Sadık, Hasan Ali, Isla, Jailson, Mehmet Topal, Oğuz Kağan, Tolgay, Dirar, Zajc, Mehmet Ekici, Valbuena, Moses

SÖZLEŞMESİ BİTENLER:
∂ Volkan, Neustädter, Skrtel, İsmail, Şener, Tolga, Benzia, Ayew, Slimani, Soldado

GÖNDERİLECEKLER:
∂ Kameni, Elif, Alper, Ferdi, Frey

Gerginlik yok!
Fenerbahçe'nin dünkü idmanının ardından Frey’in, Mehmet Ekici ile Soldado’nun yanına gidip “Ben sizden daha çok gol attım ben neden oynamıyorum” dediği ve kısa süreli gerginlik yaşandığı iddia edilmişti. Kulüp bunun üzerine bir açıklama yaptı ve çıkan haberlerin hayal ürünü olduğu belirtildi.

YERİNİ BİLMELİ
Fenerbahçe Kaptanı Volkan Demirel, Türkiye gazetesinde yer alan G.Saray’ın yardımcı antrenörü Hasan Şaş’ın kendisine küfür ettiği yönündeki iddialara açıklık getirdi. Tecrübeli eldiven “Hasan ağabey ile bir diyaloğum oldu. ‘Ağabey’ diyorum çünkü kendisi de bunu belirtmiş, yaş olarak benden büyük. Sadece ona koskoca adam olduğunu, üçlü çektirmenin ne gereği olduğunu anlatmaya çalıştım. Taraftarın çağırıyordur, el sallar gidersin, sen futbolcu değil, hocasın. Yerini bilmesi lazım. Bunu bir kelimeyle ona anlatmaya çalıştım, o bunu küfür olarak algılamış. Ben kesinlikle küfretmedim. Küfretsem de buradan söylerim ama küfretmedim. Herkes doğruları bilsin. İnsanları böyle yönlendirmek, bu şekilde karalamak doğru bir şey değil. Fazla da uzatmaya gerek yok, ben ne dediğimi biliyorum” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...