İtalya’da Türk rüzgârı

İtalya’da Türk rüzgârı

SPOR Haberleri

Merih Demiral ile başlayan furyaya Mert Çetin ve son olarak da Mert Müldür katıldı. İtalya Ligi’ndeki Türk oyuncu sayısı bir anda 7’ye çıktı

Millî oyuncumuz Merih Demiral’ı Juventus’a satan Serie A takımlarından Sassuolo, bu oyuncunun yerini bir başka millî oyuncumuz Mert Müldür ile doldururken, Türk savunmacıların son dönemde Serie A’ya yaptığı transferler dikkat çekti. Önceki sezon Galatasaray’dan ayrılan Koray Günter’in Genoa’ya transferiyle başlayan akım Merih’in devre arasında Alanya’dan Sassuolo’ya transferi ile devam etti. Kısa sürede sergilediği üst düzey performansla Juventus’un radarına giren Merih’in İtalyan devine 18 milyonluk transferi büyük ses getirdi.

Roma’da iki Türk
TFF 1. Lig’de sergilediği futbolla altyapısından yetiştiği Gençlerbirliği’nin yeniden Süper Lig’e dönmesinde önemli rol oynayan Mert Çetin, Cengiz Ünder’in takımı Roma’ya transfer olurken bu transfer Türkiye pazarının Serie A için ne denli önemli olduğunu da bir defa daha ortaya koydu. Son olarak Rapid Wien forması giyen Mert’in Sassuolo’ya transferi millî takımın önümüzdeki yıllarda ne denli sağlam bir savunmaya sahip olacağının da sinyallerini verdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...