Tek nefeste rekor kıracak

Tek nefeste rekor kıracak

SPOR Haberleri

Serbest dalış dünya rekortmeni millî sporcu Birgül Erken, 'Tek Nefesle Su Altında En Uzun Mesafe Yatay Yüzme' dalında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için hazır.

Bu daldaki rekor daha önce Rus Atlet Veronika Kravtcova tarafından, Yunanistan'ın Porto Koufo şehrinde 160 metre ile kırılmıştı. Yeni dünya rekoru için tek nefesle 165 metre gidecek olan millî sporcu, resmî rekor denemesini 10 Ağustos Pazartesi günü saat 10.30’da Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Sokakağzı mevkiinde gerçekleştirecek. Bu tarihi, Çanakkale Destanı’nın dönüm noktası olan 10 Ağustos Anafartalar Zaferi’nin 105. yıl dönümü sebebiyle seçen Erken “Üç aydır kamptayım. Antrenmanlarda hedeflediğim mesafenin de üzerine çıktım. Ülkeme yeni bir dünya rekoru kazandırmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.        

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...