TFF Süper Kupa'nın sahibi Trabzonspor!

Düzenleyen:
TFF Süper Kupa'nın sahibi Trabzonspor!

SPOR Haberleri

14. kez düzenlenen TFF Süper Kupa’da Medipol Başakşehir ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan bordo-mavililer kupanın sahibi oldu.

UĞUR AKTAN

Bordo mavililer Djaniny ile öne geçti. Boz Baykuşlar Demba Ba'nın penaltı golüyle karşılık verdi. Epureanu 73'te atıldı. Son sözü Caleb Ekuban söyledi, kupayı Karadeniz ekibine getirdi.

Vasat ilk yarı
Türk futbolunda geçtiğimiz sezonun şampiyonu Başakşehir ile Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Trabzonspor'u buluşturan Süper Kupa karşılaşmasının kazananı 2-1'lik skorla Trabzonspor oldu. Karla karışık yağmurun da etkisiyle çok sayıda top kaybının yaşandığı ilk 45 dakikada tempo oldukça düşük görünürken, gol perdesi ikinci yarının henüz başında açıldı. 

Ponck'un gafleti
47'de sağdan gelişen atakta Serkan'ın ortasına ters bir vuruş yapan Ponck'un hamlesi bir anda Djaniny'nin gol fırsatı yakalamasına neden oldu. Golcü oyuncu Mert'ten önce davranıp fırsatçılığını konuşturarak takımını öne geçirdi: 1-0. 58'de Junior Fernandes'in ceza sahası dışından çektiği şutun Edgar'ın eline çarpmasıyla kazanılan penaltıda Demba Ba skoru eşitledi: 1-1. 

Son gülen Trabzon
Süper Kupa'nın sahibini belirleyen golse 86'da geldi. Nwakaeme kendi ceza sahası önünde kazandığı topu savunma arkasına koşu yapan Ekuban'la buluştururken, kaleci Mert'i geçen Ekuban boş kaleye yaptığı vuruşla takımını öne geçirdi. Maçın son bölümü oldukça gergin anlara sahne olurken, duraklamalarda hata yapmayan bordo mavililer kupayı müzesine götürmeyi başardı. 

TFF Süper Kupa'nın sahibi Trabzonspor!

AVCI'NIN İLK KUPASI
Trabzonspor'a gelişiyle birlikte takımın çehresini tamamen değiştiren Abdullah Avcı kariyerinin ilk kupasına ulaştı. Hoca futbolcuları tarafından havaya atılırken ortaya renkli görüntüler çıktı. 

KUPAYI ÖZDEMİR VERDİ
Trabzonspor'da kaptanlar Uğurcan Çakır ile Abdülkadir Parmak Süper Kupa'yı TFF Başkanı Nihat Özdemir'in elinden aldı. Sevince yeni ayağı kırılan Abdülkadir Ömür de ortak oldu. 

MAÇIN ADAMI EKUBAN
Sonuna kadar hak ettik

Maçın adamı seçilen Trabzonsporlu Ekuban, "Tüm takımı kutlamak istiyorum. Önemli bir galibiyetti. Sezona zor başladık. Bu kupayı sonuna kadar hak ettik. İstediklerimizi sahaya yansıttık. Bireysel olarak aldığım ödül önemli değil" sözlerini kullandı.

ABDULLAH AVCI: TRABZON'A ARMAĞAN OLSUN
Tarihte yer aldım

Ne mutlu bana 
"Kulüpte dolaşırken çok güzel kupalar var, onları kazanan hocalar var. Müzeyi gezerken, ben de tarihte yer almak istiyorum demiştim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" derken, "Kupa alıp, saygı da görüyorsam, ne mutlu bana. Mesleki anlamda çok tatmin yaşıyorum burada" açıklamasında bulundu.

İKİNCİ GOLDEN SONRA
Okan Hoca çıldırdı

Trabzonspor'un ikinci golünden sonra Başakşehir'in çalıştırıcısı Okan Buruk, bordo mavili yedek kulübeye dönerek önce alkışladı, ardından oyuncuların üzerine yürüdü. Bu arada Abdullah Avcı'nın yardımcısı Egemen Korkmaz rakip kulübeye öfke saçtı. Gerginlik güçlükle sakinleştirildi.

TFF Süper Kupa'nın sahibi Trabzonspor!

DJANINY: BUNUNLA YETİNMEYİZ
Harika bir takımız 

Trabzonspor'un ilk golünü atan Djaniny, "Harika bir takımımız var. Sezona iyi başlayamadık ama bu kupayı kesinlikle hak ettik. Bu başarıyla yetinmeyeceğiz" dedi. Djaniny röportaj verirken takım arkadaşlarının kupayla baskın vermesi ortaya neşeli görüntüler çıkardı.

UĞURCAN: BU MAÇ BİTTİ! 
Şimdi sıra Beşiktaş'ta

Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır, "Çok mutluyuz, taraftarımıza armağan olsun. Bu maçı geride bıraktık, bugün sevineceğiz. Hafta sonu yapacağımız Beşiktaş maçına en iyi şekilde hazırlanıp, ligde de iyi devam etmek istiyoruz" açıklaması yaptı.

GÜMÜŞDAĞ: İRFAN İÇİN
F.Bahçe'yle görüşeceğiz 

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Trabzonspor'u ve Abdullah Avcı'yı tebrik ediyorum. Hakeme konularına girmiyorum" derken, "İrfan Can için G.Saray'la görüştük. Fenerbahçe'nin de görüşme talebi oldu. Onlara da randevu verdik, görüşme yapacağız" sözlerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...