Stefan Kuntz hazır kıta

Stefan Kuntz hazır kıta

SPOR Haberleri

Alman Ümit Millî Takımı’nı çalıştıran Kuntz, menajeri Kosicke ile birlikte İstanbul’a gelip uzun süreli sözleşme istedi. TFF, Rangnick, Valverde ve Shevchenko’dan gelecek cevaba göre son kararını verecek

Şenol Güneş ile yolların ayrılmasından sonra ay yıldızlı takımı emanet edecek hoca arayışlarına başlayan TFF yönetimi, millî takımların başına geçen Hamit Altıntop’un teklifiyle Alman teknik adam Stefan Kuntz’u Türkiye’ye çağırdı. Menajeri Kosicke ile birlikte İstanbul’a gelen Alman Ümit Millî Takımı’nın hocası Kuntz, yapılan görüşmede görevi kabul etmeye hazır olduğunu iletirken uzun süreli sözleşme istedi. Düşük bir ücret karşılığında çalışmayı kabul eden Kuntz’a “Biz seni ararız” denildi. Alman teknik adam dün ülkesine döndü.

Türk yardımcı
TFF, alternatifleri de değerlendiriyor. Altıntop ilk olarak Almanya’yı bırakan Joachim Löw’e teklif götürmüş ancak tecrübeli hoca “Uzun süre dinlenmek istiyorum” cevabını vermişti. Ukrayna’nın başında olan Andriy Shevchenko, Barcelona’nın eski hocası Ernesto Valverde ve Leipzig’in eski çalıştırıcı Ralf Rangnick de listedeki isimler. Eğer bu isimlerden bir sonuç alınamazsa 58 yaşındaki teknik adam ay yıldızlı takımın başına getirilecek. TFF yönetimi millî takımın başına gelecek hocanın yanına bir de Türk yardımcı antrenör seçecek.

Şampiyonluğu var
30 Ekim 1962 doğumlu Stefan Kuntz, Almanya U21 Millî Takımı’yla 2017 ve 2021’de Avrupa şampiyonu oldu. Kuntz, futbolcu olarak millî formayı giydiği dönemde de Almanya ile EURO 1996’da şampiyonluk yaşadı.

Marşı ezbere biliyor
Stefan Kuntz, Beşiktaş forması giyerken İstiklal Marşı’nı söyleyerek taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Alman teknik adam “Her maçtan önce İstiklal Marşı’nın söylendiğini fark ettim. Arkadaşlarıma eşlik edebilmek için Türk Mill Marşı’nın ilk satırlarını ezberledim...” diyerek o günleri anlatmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...