İngiliz efsanesi Roger Hunt hayatını kaybetti

Düzenleyen:
İngiliz efsanesi Roger Hunt hayatını kaybetti

SPOR Haberleri

İngiltere'nin efsanevi futbolcularında eski forvet Roger Hunt'ın, hayatını kaybettiği öğrenildi. Hunt, 83 yaşındaydı.

Futbol tarihinin ve İngiltere'nin en önemli golcü isimleri arasında anılan efsanevi futbolcu Roger Hunt, 83 yaşında öldü. Acı haberi Hunt'ın uzun yıllar top koşturduğu Liverpool, resmi hesabından duyurdu.

ÖLÜM HABERİNİ LIVERPOOL DUYURDU
Liverpool'dan yapılan açıklamada, "Efsanevi eski oyuncumuz Roger Hunt'ın vefatının yasını tutuyoruz. Bu üzücü ve zor zamanda Roger'ın ailesi ve arkadaşlarıyla birlikteyiz." ifadeleri kullanıldı.

İngiltere'nin kazandığı 1966 FIFA Dünya Kupası'nda takımın en önemli oyuncuları arasında yer alan Hunt, altı maçta da forma giymiş ve 3 gol atmıştı.

Liverpool formasıyla iki kez lig şampiyonluğu yaşayan Hunt, 492 maçta attığı 285 golle kulüp tarihinin en skorer ikinci ismi olmayı başardı.

İngiliz efsanesi Roger Hunt hayatını kaybettiHunt, Liverpool tarihinin en skorer ikinci ismiydi.

ROGER HUNT KİMDİR?

20 Temmuz 1938'de İngiltere'de doğmuştur. İngiliz millî futbolcu Hunt, forvet pozisyonunda görev yapmıştır. Roger, profesyonel futbol kariyerine 1958 yılında Liverpool kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Bolton Wanderers ve Hellenic kulüplerinde oynayan Hunt, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...