A Milli Takım'da kolej havası

Düzenleyen:
A Milli Takım'da kolej havası

SPOR Haberleri

Sahada ne olur bunu cuma günü Norveç karşısında göreceğiz ama Kuntz’un basınla ilişkisi, söylemleri ile idmandaki eylemleri (futbolcu ilişkileri) ay yıldızlı takıma pozitif anlamda dokunduğunun açık göstergesi.

Millî takım, çok iyi başlamıştı 2022 Dünya Kupası elemelerine. Ancak sonradan işler tersine döndü ve Türkiye, grup liderliğinden bir anda üçüncü sıraya düştü. Bu düşüşün mutlaka birçok sebebi var. Ama son dönemde ortaya çıkan en önemli faktör ise takımdaki kolej havasının bozulmasıydı. Yüzler gülmüyor, oyuncular ayaklarını sürüyerek kampa geliyordu. TFF, radikal bir kararla Alman Ümit Millî Takımı’nın başındaki Stefan Kuntz’a takımı emanet etti. 

KENDİSİYLE BARIŞIK

Defalarca takım düşürdüğünü ‘ballandıra ballandıra’ anlatacak kadar kendisiyle barışık olan Kuntz, samimi açıklamalarıyla önce taraftarlara sonra da yeni yeni tanıştığı oyuncularına güven aşıladı ve idmanlarda oyuncularıyla bire bir yaptığı sohbetlerle de takımdaki havayı pozitife çevirmeyi başardı. Riva’da kritik Norveç maçı öncesi artık kahkaha sesleri yükselirken, futbolcular yeni hocanın futbol felsefesini öğrenmeye, taktik anlayışını ezberlemeye hevesli görünüyor. 

A Milli Takım'da kolej havası

A Millî Takım’da havanın değiştiğinin en önemli göstergesi fotoğraf karelerine de yansıyan gülen yüzler...

ANLATIYOR, DİNLİYOR...

İdmanlardaki izlenimlere gelince; kan değişiminin oyuncular üzerinde olumlu bir etki bıraktığı kesin. Kuntz beklentilerini bire bir anlatıyor, oyuncularını da dinliyor. Taktik idmanlarında takımı genelde 4-3-3 formatında hazırlıyor. Son dönemde kulüp takımlarının sık sık başını ağrıtan geri pas hastalığını oyuncuların üzerinden atmaya çalışıyor. Hızlı ve ayağa paslarla hücum etmek üzerine çalışmalar yaptırıyor. Ve belki de en önemlisi öz güven aşılıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...