Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

A Millî Takım Kadıköy'de Norveç'i ağırlayacak

A Millî Takım Kadıköy'de Norveç'i ağırlayacak

SPOR Haberleri

Ay yıldızlı takım deplasmanda yendiği Norveç’i Kadıköy’de de devirirse Dünya Kupası yolunda önemli bir adım atacak. Mağlubiyet hâlinde Katar rüyası kâbusa dönüşecek

2022 Dünya Kupası elemelerine fırtına gibi bir başlangıç yaptıktan sonra üst üste yaşanan puan kayıplarıyla liderlikten üçüncülüğe düşen A Millî Takım, kritik karşılaşmada Norveç’i ağırlayacak. Kadıköy’de 21.45’te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Son dört maçından sadece bir galibiyet çıkarabilen ay yıldızlılar deplasmanda yendiği Norveç’i bir kere daha devirirse Dünya Kupası’na gitme yolunda önemli bir adım atmış olacak. Mağlubiyet hâlinde ise Katar rüyası, üç maç kala bizim için kâbusa dönüşecek.

Yeni dönem
Elemelerde G Grubu’nda Hollanda 13 puanla lider durumda bulunurken, aynı puana sahip Norveç averajla ikinci sırada yer alıyor. Türkiye ise 11 puanla üçüncü sırada bulunuyor. A Millî Takım’ın başına geçen Alman teknik adam Stefan Kuntz da ilk sınavına çıkacak. Pozitif enerjisiyle takımdaki havayı değiştiren Kuntz zaferle başlamak istiyor. Millî takımda kart cezalıları Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak ve Orkun Kökçü bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

A Millî Takım Kadıköy'de Norveç'i ağırlayacak
Stefan Kuntz, A Milli Takım başında ilk maçına çıkıyor

LİDERLİK ŞANSIMIZ VAR
Nasıl gideriz?

Türkiye, kalan dört maçını da kazanır, Hollanda da en az 3 puan kaybederse gruptan lider olarak 2022 Katar biletini alabilir. Ay yıldızlı takım ile Norveç arasında 2 puanlık fark var. Norveç’i yenip diğer üç maçta da hata yapmazsak grup ikinciliği garanti. Bu durumda Dünya Kupası için play-off oynayacağız.

Kuntz’a ziyaret
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, millî takım kampını ziyaret ederek yeni teknik direktör Stefan Kuntz’a başarılar diledi. Kasapoğlu, millî takımın Dünya Kupası’na katılacağı inancında olduğunu söylerken Norveç ve Letonya maçları öncesi başarılar diledi.

HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİL
> Türk Millî Takımı’nın başında ilk sınavına Norveç maçıyla çıkacak olan Stefan Kuntz, Dünya Kupası yolunda henüz kaybedilen bir şey olmadığını söyledi. Oyuncu tercihi ve oyun yapısında bazı değişiklikler yaptıklarını söyleyen Kuntz “Norveç maçı yeni bir sayfa açmak için iyi bir fırsat. Norveç maçı için taktik planımı futbolcularıma anlattım ve ‘Bu taktikte oynayabilir misiniz? Rahat mısınız?’ diye sordum. Bunları konuşup idmanda uyguladık” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN OYUN
> Norveç’teki eksiklerin avantaj olmadığını söyleyen Kuntz “Yerlerine oynayacak isimler kendilerini göstermek isteyecek, şevkle oynayacak, bu tehlikeli bir durum” derken “Benim odaklandığım şey, kendi takımımın sahada iyi bir performans çıkarması. Bir şeylerin olumsuz olacağı konusunda büyük bir kaygım yok. Yeni bir başlangıç fırsattır, sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Norveç maçından sonra da hiçbir şey bitmiş olmayacak” ifadelerini kullandı.


 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...