Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde kazanan Bottas

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde kazanan Bottas

SPOR Haberleri  / İHA

Formula 1'de sezonun 16. yarışı olan Türkiye Grand Prix'sini Mercedes pilotu Valtteri Bottas kazandı. Red Bull'dan Max Verstappen ikinci, Red Bull'un Meksikalı sürücüsü Sergio Perez ise üçüncü oldu. Cezası sebebiyle yarışa 11. sırada başlayan Hamilton yarışı 5. sırada tamamladı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 16. yarışı Türkiye Grand Prix'inde kazanan Mercedes pilotu Valteri Bottas, bu sezon ilk zaferini İstanbul'a aldı. İstanbul'a pilotlar şampiyonasında 2 puan farkla Hamilton'un gerisinde gelen Verstappen, ikinci olarak kazandığı 18 puanla şampiyonada liderliğe yükseldi. Yarış sonrası Verstappen, Hamilton'un 6 puan önüne geçti. Sıralama turları sonucunda en hızlı isim olmasına rağmen motor değişikliği sebebiyle 10 sıra ceza alan ve 11. sırada başlayan Lewis Hamilton, yarışı 5. sırada bitirdi.

5 SANİYE CEZAYA ÇARPTIRILDI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park pistinde koşulan sezonun 16'ncı yarışı Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'si tamamlandı. İstiklal Marşı ile başlayan yarışın startında Alpine pilotu Fernando Alonso, AlphaTauri pilotu Pierre Gasly'nin müdahalesiyle dışarı çıktı ve 5'inci sırada başladığı yarışta 18'inci sıraya kadar geriledi. Pierre Gasly, bu müdahalesinden dolayı 5 saniye süre cezası aldı. Fernando Alonso ise Haas pilotu Mick Schumacher ile temasından dolayı 5 saniye cezaya çarptırıldı.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde kazanan Bottas

HAMILTON VE SAINZ'DAN HIZLI YÜKSELİŞ

Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Ferrari pilotu Carlos Sainz, sıralamada ilk 15 turda hızlı bir şekilde yükseliş gösterdi. Hamilton, grid cezasından dolayı 11'inci sırada başladığı yarışın 15'inci turunda 5'inci sıraya yükselirken, Sainz ise grid cezasından ötürü 19'uncu sırada başladığı yarışın 15'inci turunda 10'uncu sıraya kadar yükseldi.

HAMILTON ARASINDA DEV MÜCADELE

Red Bull pilotu Sergio Perez ile Lewis Hamilton arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yarışa 11'inci sırada başladıktan sonra önündeki rakiplerini tek tek geçen Hamilton'a Perez geçit vermedi. Sergio Perez'in pite girmesiyle öne geçen Hamilton, takımının "Pite gel" tavsiyelerini reddederek pistte kalma kararı aldı ve Perez'in önünde konumlandı. 51'inci turda Mercedes ekibinin yarışı bitirememe riskinden dolayı yeniden kendisini çağırması üzerine pite gelen Lewis Hamilton, 11'inci sırada başladığı yarışı 5'inci sırada noktaladı.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde kazanan Bottas

BOTTAS HATA YAPMADI

Takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın grid cezasından dolayı yarışa ilk sıradan start veren Valtteri Bottas, Türkiye Grand Prix'sinde mutlu sona ulaşan isim oldu. Yarış boyunca hata yapmayan ve iyi bir sürüş gerçekleştirilen Mercedes'in Fin pilotu, bu sezonki ilk zaferini Türkiye GP'de elde etmiş oldu. İkinci sırayı Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen elde ederken, 3'üncü sıranın sahibi ise Red Bull'un Meksikalı pilotu Sergio Perez oldu.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde kazanan Bottas

Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'sinde sıralama şu şekilde oluştu:

1- Valtteri Bottas (Mercedes)

2- Max Verstappen (Red Bull)

3- Sergio Perez (Red Bull)

4- Charles Leclerc (Ferrari)

5- Lewis Hamilton (Mercedes)

6- Pierre Gasly (AlphaTauri)

7- Lando Norris (McLaren)

8- Carlos Sainz (Ferrari)

9- Lance Stroll (Aston Martin)

10- Esteban Ocon (Alpine)

11- Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)

12- Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)

13- Daniel Ricciardo (McLaren)

14- Yuki Tsunoda (AlphaTauri)

15- George Russell (Williams)

16- Fernando Alonso (Alpine)

17- Nicholas Latifi (Williams)

18- Sebastian Vettel (Aston Martin)

19- Mick Schumacher (Haas)

20- Nikita Mazepin (Haas)

VERSTAPPEN LİDERLİĞİ ALDI

Max Verstappen, zirve yarışındaki rakibi Lewis Hamilton'ın yarışı 5'inci sırada noktalamasının ardından yeniden zirvenin sahibi oldu. Yarışı 2'nci sırada tamamlayan Verstappen, pilotlar klasmanında puanını 262,5'a yükseltirken, Lewis Hamilton ise 256,5 puan oldu.

Pilotlar klasmanında ilk 3 sıra şu şekilde:

1- Max Verstappen (Red Bull): 262,5 Puan

2- Lewis Hamilton (Mercedes): 256,5 Puan

3- Valtteri Bottas (Mercedes): 177 Puan

MERCEDES LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Takımlar klasmanında ise Mercedes, 433,5 puanla liderliğini sürdürdü İkinci sırada 397,5 puanla Red Bull yer alırken, 3'üncü sırada ise 240 puanla McLaren konumlandı.

Takımlar sıralamasında ilk 3 sıra şu şekilde:

1- Mercedes: 433,5 Puan

2- Red Bull: 397,5 Puan

3- McLaren: 240 Puan

KUPAYI TBMM BAŞKANI VERDİ

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sini kazanan Mercedes pilotu Valtteri Bottas'a kupasını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop verdi. Intercity İstanbul Park Pisti'ndeki yarışın ardından yapılan törende, podyumun ilk iki basamağına çıkan Bottas ve Red Bull pilotu Max Verstappen, kupalarını TBMM Başkanı Şentop'tan aldı. Yarışı üçüncü sırada tamamlayan Red Bull pilotu Sergio Perez'in kupasını ise Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı takdim etti.

Kupa töreninden sonra büyük sevinç yaşayan pilotlar, podyuma çıkmalarını kutladı.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde kazanan Bottas

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde kazanan Bottas

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...