A Milliler Letonya'yı 90+9'da devirdi

Düzenleyen:
A Milliler Letonya'yı 90+9'da devirdi

SPOR Haberleri

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu sekizinci maçında A Milli Futbol Takımımız, Letonya'yı 90+9'da Burak Yılmaz'la devirdi.

UĞUR AKTAN

EURO 2020'deki beklenmedik sonuçların ardından büyük bir düşüşe geçen ve 2022 Dünya Kupası hayalini zora sokan A Millî Futbol Takımımız, tarihi boyunca sadece bir defa yenebildiği Letonya'yı deplasmanda 2-1'le geçti ve bitime iki maç kala gruptan çıkma şansını sürdürdü. Ay-yıldızlı takımımız için oldukça sıkıntılı geçen karşılaşmada galibiyete taşıyan goller gurbetçi oyuncu Serdar Dursun ve Burak Yılmaz'dan geldi. 

KATI SAVUNMA

Oldukça dengeli bir oyunla başlayan karşılaşmada rakibin kalabalık savunmasını aşmakta zorlanan Türkiye 18. dakikada gole yaklaştı ama kaleci Ozols'un boşa çıktığı topta Merih çerçeveyi bulamadı. 38'de gelişen Letonya atağında Gutkovskis yerde kaldı ve Letonya penaltı bekledi ama yapılan VAR incelemesi sonrasında oyun devam edince, ilk yarı golsüz sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısı daha tempolu bir oyuna sahne olurken, iki takım adına goller de bu bölümde geldi. 

KUNTZ'DAN HAMLE

Teknik Direktörümüz Stefan Kuntz 65'te Serdar Dursun ve Rıdvan Yılmaz'ı sahaya sürmeyi tercih ederken, gol perdesi 70'te açıldı. Sağdan gelişen atakta kale sahasına doğru gelen sert ortaya ters bir vuruş yapan Merih Demiral Letonya'yı öne geçirdi. 75'te Cengiz Ünder'in sağdan ortasında Serdar Dursun kafayla skoru beraberliğe getirdi: 1-1. Son bölümde rakip kaleye büyük bir baskı yapan Türkiye'yi sevince boğan golü ise, 90+8'de kendisinin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı iyi değerlendiren Burak attı: 2-1.

A Milliler Letonya'yı 90+9'da devirdi

Burak'ın bu pozisyonda aldığı penaltı ve ağları havalandırması Katar yolunda bizim için dönüm noktası oldu.

SERDAR KARİYERİNE GOLLE BAŞLADI

A Millî Takım'la ilk maçına çıkan Serdar Dursun galibiyete büyük katkı yaptı. 29 yaşındaki golcü oyuncu ilk golünü atarak Türkiye'yi yarışta tuttu. Serdar maçın ardından büyük mutluluk yaşarken arkadaşları tarafından tebrik yağmuruna tutuldu. 

UĞURCAN ÇAKIR: KIRILMA NOKTASI

Kalecimiz Uğurcan Çakır, "Gerginliği ülkece hissettik. Galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Olumsuzluklar üst üste gelmişti. 1-0'dan gelip kazanmak önemliydi. Bu kırılma noktasıydı. Çok mücadele ettik. 1-0'dan geri dönmek hiç kolay değil" açıklaması yaptı.

İSTİFAYA ÇAĞRILMIŞTI: ÖZDEMİR NEŞELENDİ

Maçı TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'nin Riga Büyükelçisi Gülsun Erkul'la birlikte tribünden izledi. Norveç maçından sonra taraftarların istifa tezahüratlarına üzülen Başkan, dün 90 dakikanın bitiminde bu defa neşeliydi.

A Milliler Letonya'yı 90+9'da devirdi

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?

A Millî Takım dün puan kaybetseydi Katar rüyaları bitecekti. Şimdi inancımız daha fazla. Kalan iki maçımızı kazanmamız şart. Norveç'in kalan iki maçta yaşayacağı puan kaybı bizi play-off'a taşır. Diğer yandan Norveç'le puan eşitliğimiz halinde genel averajımızın da iyi olması gerekiyor. Bunun için Cebelitarık'ı çok farklı yenmemiz lazım. Norveç son maçını deplasmanda Hollanda ile oynayacak. Biz ise Karadağ'a misafir olacağız.

MAÇ SONRASI SOYUNMA ODASINI MERİH ÖZETLEDİ
"BİRBİRİMİZE SARILDIK"

Maçın ardından millî takımda sevinç ve inanmışlık büyüktü. Futbolcular duygu ve hırs dolu açıklamalar yaptı. 

SERDAR DURSUN: Buraya mutlak 3 puan için gelmiştik. İnşallah Türk halkını Dünya Kupası'na götüreceğiz. Aslında golü daha önce de atabilirdik. Pozisyonlarımız vardı. Son pozisyonda topu Burak ağabeye indirdim. Düştüğünde penaltı olduğunu hissettim. Hemen itiraz ettik, hakemin niyeti yoktu penaltıyı vermeye.

MERİH DEMİRAL: Çok duygu karmaşası yaşıyoruz. Çok mutluyuz. Takım olarak herkes galibiyeti çok istedi. Son dakikada geldi. Benim de şanssızlıklar peşimi bırakmıyor. Bunu devam ettirmek ve Dünya Kupası’na katılmak istiyoruz. İçeride çok duygusal anlar oldu. Herkes birbirine sarıldı, ağladı...

HALİL DERVİŞOĞLU: Ben bu maçta çok oynamak istedim. Çünkü kazanmamız gereken bir maçtı. Belki iyi oyun olmadı ama en önemlisi kazanmaktı. İnşallah devamı gelir. Son saniyeye kadar inancımızı koruduk. Şansımız devam ediyor ve en önemlisi bu...

RIDVAN YILMAZ: Letonya'yı 97 yıl sonra uzatmanın son anında attığımız golle yendik. Maçtan hemen sonra ise teknik direktörümüz Stefan Kuntz gözyaşlarına boğuldu. Soyunma odasında da biz de çok duygulandık, ağladık da. Çok mutluyuz.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...