Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 yenildi

Düzenleyen:
Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 yenildi

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, evinde Sporting ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş Park'ta oynanan mücadeleyi Sporting 4-1 kazandı ve siyah-beyazlılar 3 maç sonunda puansız kaldı.

MURAD TAMER

Borussia Dortmund maçının kopyası gibi başladı mücadele. Beşiktaş bastırdı, rakibi yarı sahasına hapsetti, pozisyon da buldu ama golü Sporting Lizbon attı. Dortmund maçından farklı olarak siyah-beyazlılar bu defa çok geçmeden eşitliği sağladı. Ancak akıllara zarar bir şekilde ilk golün aynısını yedi Beşiktaş. Sanki golün tekrarı gösterildi de skorboard değişti. Kornerler ölümcül olmaya devam etti ve fark ikiye çıktı. 

SADECE JOSEF

Kâbus gibi geçen ilk yarıda Kartal'ın bir golü VAR'a, bir şutu direğe takıldı. Beşiktaş'ın orta alanında savunması kuvvetli sadece Josef vardı. N'Sakala takım arkadaşının yalnız kalmaması için orta alanda sık sık şok pres yaptı ancak Sporting bunu çoğu zaman iyi değerlendirip savunma arkasına attığı toplarla büyük tehlikeler oluşturdu. Ghezzal, Teixeira ve Pjanic beklentilerin çok altındaydı.

BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ

Beşiktaş zaaflarla dolu ilk 45 dakikaya rağmen ikinci yarıya değişiklik yapmadan çıkınca oyunda da değişiklik olmadı. Sporting antrenman maçında bulamayacağı kadar çok pozisyona girdi. Batshuayi 69'da karşı karşıya pozisyonda golü yapsa çok farklı bir maç izlenebilirdi ancak Beşiktaş üçüncü maçını da kaybederek puansız kalmaya devam ettiği gruptan çıkma şansı Kaf Dağı’nın ardına bıraktı. 

Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 yenildi

2003/04'ten bu yana ilk defa bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısı üç korner golüne sahne oldu.

BİRBİRİNİN KOPYASI VURUŞLAR

Sporting'in teknik patronu Amorim'in maç öncesi son idmanda oyuncularına çalıştırdığı korner taktiği Kartal için acı bir fatura oldu. Coates 15 ve 27'de bu organizasyonlar sonucu ağlarımızı iki defa vurdu. Beşiktaş ilk gol sonrası Larin'in sayısıyla ayağa kalkar gibi oldu. Fakat aynı organizasyonla yediği ikinci duran top golü takımın moraline dip yaptırdı. Bu iki golde de altı pas içinde Coates'in boş kalması siyah beyazlı savunma için büyük bir gafletti.

BATSHUAYI ÇILDIRTTI

Beşiktaş'ın çok şey beklediği forveti Batshuayi dün çalışkan bir futbol ortaya koydu fakat kaçırdığı gollerle de saç baş yoldurttu. Belçikalı oyuncu rakip kaleciyle karşı karşıya kaldığı net pozisyonlarda ağları bir türlü bulamazken bir vuruşu direkte patladı. Batsman sosyal medyadan, "Küçük detaylar sonucu belirledi. Daha güçlü döneceğiz" paylaşımı yaptı.

SERGEN YALÇIN ŞAŞKIN: BÖYLE GOLLERİ YOKTU

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın maçı değerlendirirken, "Üzgünüz, beklediğimiz bir skor değildi. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" dedi ve, "Rakibi analiz ettik ama böyle bir gol (kornerden gelen goller) göremedik. Bu maçtan ders çıkarılacak bir şey yok" sözlerini kullandı.

Sergen Hoca, "Çok sıkıntılar yaşadık. İşler iyi değil. Kaybediyoruz maçları. Gerçek bu değil. Bu görüntü fake. Gerçek görüntü, takımın normal dönmesiyle inşallah ortaya çıkar" vurgusu yaparken, "Derbi maçları her zaman önemlidir. Pazartesi (G.Saray'la) oynayacağız. Yeterli dinlenme süremiz var. Şu anda işler iyi gitmiyor ama toparlanma sürecindeyiz" dedi.

Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 yenildi

Sporting karşısında alınan farklı mağlubiyete rağmen Beşiktaşlı taraftarlar, Sergen Yalçın'ı maç sonunda tribüne çağırdı ve destek verdi.

WELINTON: HAYATİ ÖNEMDEYDİ
Duran topa çalışmıştık 

Beşiktaş'ın Brezilyalı stoperi Welinton, "Kazanamadık maalesef. Duran toplar hayati önemdeydi. İki duran topta iki hata yaptık takım olarak. Duruş hatası vardı. Takım olarak aslında duran toplara iyi çalışmıştık fakat üzücü bir mağlubiyet aldık" sözlerini kullandı.

JOSEF TARAFTARA SESLENDİ
Bizlere inanın 

Beşiktaş'ta Josef de Souza, "Şampiyonlar Ligi farklı bir alan. Maçlar detaylarda belli oluyor. Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz" derken, "Geçen sene de böyle olmuştu ama sonunda şampiyon olmuştuk. Taraftarlarımız bizlere inansın" açıklaması yaptı.

AMORIM: TOPU BİZE VERMEDİLER
Beşiktaş güçlü takım 

Portekiz ekibinin teknik direktörü Ruben Amorim, "Zor olacağını biliyorduk. Çok da zor oldu. İlk 15 dakika Beşiktaş çok güçlü başladı. Bize topu vermediler. Coates'in golüyle oyunun dinamiği değişti. Teixeira'nın golünün iptal edilmesi önemliydi" dedi.

Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-1 yenildi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...