Fenerbahçe'de dirilişin öyküsü

Fenerbahçe'de dirilişin öyküsü

SPOR Haberleri

Başkanından yöneticisine, hocasından oyuncusuna ve tabii ki taraftarına kadar kenetlendi sarı lacivertliler. Bir haftada Samandıra’da temelleri atılan zafer Aslantepe’de taçlandı…

EMİN ULUÇ

Derbi zaferinin şifreleri son bir haftada saklı. Fenerbahçe’de bütün unsurlar kenetlenince, zafer âdeta kaçınılmaz oldu! Her şey Samandıra’nın süslenmesiyle başladı. Derbiden bir hafta önce tesisler sarı lacivert bayraklarla donatıldı. Sadece oyuncu grubunun katıldığı moral yemeği gerçekleştirildi, takım yekvücut oldu. Taraftara “Bize inanın” mesajı veren oyuncular günün büyük bölümünü tesislerde geçti. Teknik heyet de tam gün mesai yaptı. Rakip en ince detayına kadar analiz edildi, oyunculara ezberletildi.

İnanmayan gelmesin
Sağlık ekibi oyuncuları en diri şekilde tutabilmek için gecesini gündüzüne katarken, Ali Koç ve kurmayları da sürekli Samandıra’da takımla oldu. Özel videolar ve sadece Türkiye’deki değil, dünyanın her yerindeki Fenerbahçe derneklerinden gelen taraftar mesajlarıyla oyuncuların motivasyonu tavan yaptı. Yönetimin “Fenerbahçe bu derbide her zaman üstün taraftır! Galibiyete inanmayan takım otobüsüne binmesin!” sözleriyle yola çıkan takım, Nef Stadı’nda sarı lacivert süslenmiş soyunma odasına girdi. Son düdükle bayram yerine dönen odaya…

Fenerbahçe'de dirilişin öyküsü
Fenerbahçe taraftarı derbi galibiyetinin ardından sokaklara döküldü

KARAR PEREIRA’NIN
Üçlü savunmadan vazgeçip derbide zafere koşan Vitor Pereira’nın bundan sonra nasıl devam edeceği merak konusu. Pereira’nın Olimpiakos maçına da derbi formatıyla çıkması bekleniyor. Ancak hocanın bu sistemde sabit kalmayacağı, rakibe göre yine üçlüyü tercih edeceği maçlar olacağı belirtiliyor.

Kore kaplanı Kim
Geldiği günden beri performansıyla alkış alan Kim Min Jae, derbide zirve yaptı. İki mutlak golü önleyen Koreli, ayrıca en fazla pas arası (4) ve şut engellemesi (3) yapan isim oldu. Yüzde 80 pas isabetiyle oynayan Kim, girdiği 6 ikili mücadeleyi de kazanarak Galatasaray’a adeta tek başına duvar ördü.

MESUT’TAN TAŞ
En büyük Fener, nokta!
Mesut Özil, derbi sonrası “Gerçek Fenerbahçeli oldun” yorumuyla kendisine uzatılan mikrofona “Ben zaten hep Fenerbahçeliydim. Bundan sonra da böyle olacağım. En büyük Fenerbahçe, nokta!” cevabı verdi.

CEVABI SAHADA VERDİ
Mesut Özil’in derbi performansı Avrupa’da yankılandı. “Derbide zafer dokunuşu” manşeti atan Bild, “Özil birdenbire Fenerbahçe’nin en iyisi” ifadelerine yer verirken, Kicker, “Dönüm noktasını Mesut başlattı” manşetini, “Mesut Özil şahsına yönelik eleştirilere çok sert cevap verdi” sözleriyle süsledi. Marca Mesut’u derbinin kahramanı ilan ederken attığı 4 golle takımının en skoreri olduğunu hatırlattı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...