Djokovic Avustralya Açık'a katılacak mı? Federal mahkeme kararını verdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Djokovic Avustralya Açık'a katılacak mı? Federal mahkeme kararını verdi

SPOR Haberleri  / İHA

Koronavirüs aşısı olmayan ve 'tıbbi muafiyet' alarak Avustralya Açık'a katılmak için ülkeye gelen Djokovic hakkında hükümetin aldığı vize iptali kararını Avustralya Federal Mahkemesi bozdu. Bu kararla birlikte dünyanın bir numaralı tenisçisinin Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılmasının önü açıldı.

Koronavirüsün gölgesinde gerçekleştirilecek olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası, daha başlamadan manşetlere konu oldu. Dünyanın bir numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, Covid-19 aşısı olmadığı ve tıbbi muafiyet belgesi kabul edilmediği gerekçesiyle havalimanında 8 saat bekletildikten sonra Avustralya'ya alınmamıştı.

Avustralya Federal Mahkemesi, Djokovic’in vizesini iptal eden hükümet kararını bozarak, Djokovic’e vizesini iade etti. Vizesi iptal edildiği için otelinde karantinada bulunan Djokovic’in mahkeme kararının lehine sonuçlanmasının ardından dünyanın en büyük 4 tenis turnuvasından biri olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yer alabileceği belirtildi.

VİZE İPTALİ KARARINI 'SAÇMA' BULDU

Federal mahkemenin, hükümetin aldığı vize iptali kararını 'saçma' bulduğu belirtilirken, Djokovic'in mağduriyetten doğan tüm zararlarının da karşılanmasına karar verildi. Djokovic’in avukatları, Sırp tenisçinin daha önce Covid-19 geçirdiği için 'aşı muafiyeti' alabileceğini de öne sürdü.

AVUSTRALYA AÇIK'IN FAVORİLERİNDEN

Dünyada merakla takip edilen davanın sonuçlanmasının ardından turnuvada boy göstermeye hak kazanan 34 yaşındaki yıldız, geçen yıl turnuvadan zaferle ayrılmıştı. Djokovic, bu yıl da favoriler arasında gösteriliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...