İstanbulspor'un teknik direktörü kim? Osman Zeki Korkmaz'dan Süper Lig yorumu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / İHA
İstanbulspor'un teknik direktörü kim? Osman Zeki Korkmaz'dan Süper Lig yorumu

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr / İHA

Süper Lig'e yükselen 3. takım İstanbulspor oldu. Peki İstanbulspor'u Süper Lig'e kim çıkardı? Sarı-Syiahlılar'ın ismi çok sık gündeme gelmeyen, genç ve başarılı bir teknik direktörleri var. İlk teknik direktörlük sezonunda büyük bir başarıya imza atan Osman Zeki Korkmaz'dan Süper Lig yorumu...

17 sezon sonra yeniden Süper Lig’e dönen İstanbulspor’un Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, İstanbulspor, "Türk futbolunun ihtiyacı olan, hep konuştuğumuz üretmek, denk bütçeyle yönetmek, kurumsal kimliği kuvvetlendirmek kavramlarının karşılığını bulduğu kulüp aslında. Tek bir eksiği var belki; ilk bakıldığında tribünler çok dolu değil. Ama şöyle görüyorum; burası dönmeyi düşünmeyenlerin, önce vatan diyenlerin kulübü" dedi.

FENERBAHÇE ALTYAPISINDAN GELDİ

Korkmaz, Kocaeli'de 2-1 kazandıkları Bandırmaspor play-finali sonrası şunları söyledi:

“Şampiyonlukla biten bu hikayenin, 96 yılık mazimizde bazı parçalar var. Çok geri gitmeyeceğim. 14 yıl önceye gideceğim. Fenerbahçe alt yapısında genç bir antrenörken profesyonelde çalışmaya karar vermiştim. O dönem beklerken rahmetli, nurlar içinde yatsın Ömer Saraylıoğlu, 2009 yılında beni genç takımın başına getirmek için çağırmıştı. Bende profesyonel çalışmak istediğim için Ömer amcamızın teklifini reddetmiştim. 14 yıl sonra yeğeni Ömer Saraylıoğlu’nun davetiyle birlikteliğimiz bu güne geldi. İstanbulspor, Türk futbolunun ihtiyacı olan, hep konuştuğumuz üretmek, denk bütçeyle yönetmek, kurumsal kimliği kuvvetlendirmek kavramlarının karşılığını bulduğu kulüp aslında."

İstanbulspor'un teknik direktörü kim? Osman Zeki Korkmaz'dan Süper Lig yorumu

ÖNCE VATAN DİYENLERİN KULÜBÜ

"Tek bir eksiği var belki; ilk bakıldığında tribünler çok dolu değil. Ama şöyle görüyorum; burası dönmeyi düşünmeyenlerin, önce vatan diyenlerin kulübü. 14’lük, 15’lik geri dönmeyi düşünmeyen İstanbul liseli şehitlere selam olsun. Şampiyonluğumuz tüm şehitlerimize armağan olsun. İstanbulspor üreten kimliğiyle ve toplumsal hafızamızda yer etmiş büyük olayların renkleriyle herkesin, dönmeyi düşünmeyenlerin birinci takımı olabilir. Bundan sonraki bütün gücümüzle, aynı kimlikle yarışmaya devam edeceğiz."

"EN MODERN FUTBOLU BİZ OYNADIK"

İki takımın oyunu arasındaki farkla ilgili soruyu cevaplayan teknik direktör Korkmaz, “Finaller tek başına kurgulanmaz. 9 aydır var ettiğimiz, olgunlaştırdığımız oyun kültüründen feragat etmedik. Finallerde çok yüksek şiddetli baskı altında oynamanız gerekir. Rakip final baskısını bizden daha fazla hissetti. Biz finalde olsa, kupa finali ya da lig finali, her yerde her zaman aylar boyu kendi olgunlaştırdığımız oyunu oynadık. Bizi kuvvetli kılan da buydu. Kimse yanlış anlamasın ama 1.ligin en modern ve göze hoş gelen futbolunu oynayan bizdik sezon boyunca. Oyun oynamaya çakşırken basit goller de yedik ama biz sonucu korumak için oyun formasyonumuzu değiştirmedik. Kendi oyunumuzda ısrar ettik ve oyunu olgunlaştırdık. Bu oyun bizi finalde Süper Lige taşıdı. Süper Lig’de de bundan vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

İstanbulspor'un teknik direktörü kim? Osman Zeki Korkmaz'dan Süper Lig yorumu

OSMAN ZEKİ KORKMAZ KİMDİR?

Osman Zeki Korkmaz 1982 Trabzon doğumludur. 40 yaşındaki teknik direktör Ağustos 2021'de İstanbulspor'un başına geçti. Daha önce yardımcı antrenörlük yapan Korkmaz, teknik direktörlük kariyerinin ilk sezonunda İstanbulspor gibi favori olmayan bir takımı Süper Lig'e çıkarmıştır. Korkmaz daha önces Süper Lig seviyesinde Konyaspor ve Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Eskişehirspor gibi kulüplerde yardımcı antrenörlük yaptı.

Teknik direktör Osman Zeki'nin ekibinde yer alan isimler:

Yardımcı hoca: Serdar Kesimal, Mehmet Hüseyin Dalgıç
Atletik Performans sorumlusu: Mehmet Göker Özdemir
Atletik Performans antrenörü: Mustafa Kurtoğlu
Analiz ve Teknoloji sorumlusu: Cüneyt Alibeyoğulları

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...