Nwakaeme'nin yerine Trezeguet

Nwakaeme'nin yerine Trezeguet

SPOR Haberleri

Üç yıl için 10 milyon avro isteyen Nijeryalıyla yollarını ayıran Trabzonspor, yerini ‘başarıya aç, yetenekli’ bir yıldızla dolduracak. Trezeguet’nin toplam maliyeti 8 milyon avro.

Şampiyon Trabzonspor, transferde adımlarını dikkatli atıyor. Her ne kadar dört yıl boyunca oynadığı futbolla taraftarları mest etmiş olsa da ‘son vurgun’ hevesiyle istediği ücretten indirime yanaşmayan 33 yaşındaki Anthony Nwakaeme ile yollar ayrıldı. Onun yerine kanatlara transfer düşünülen isim ise bir dönem Kasımpaşa ve Başakşehir formalarını giyen Aston Villa’nın Mısırlı kanat oyuncusu Trezeguet... Süper Ligi iyi tanıyor olmasının yanı sıra büyük bir takımda oynama hayali, oyuncunun Trabzonspor’u tercih sebebi...

ALTI YAŞ FARK VAR

Peki, Trabzonspor’un Trezeguet tercihinin sebebi ne? Futbol yeteneklerinin yanı sıra hepsinden önemlisi maddi anlamda Nwakaeme’den daha ucuz olması. Nijeryalı oyuncu bordo mavililerden üç yıl için 10 milyon avro istemişti. Trezeguet’nin bonservisi dâhil üç yıllık maliyeti ise 8 milyon avroya geliyor. Aston Villa’ya 3,5 milyon avro, oyuncuya da yıllık 1,5 milyon avro ödenecek. Ayrıca Trabzonspor, 33’lük Nwakaeme’nin yerine 27 yaşında genç, hırslı ve başarıya aç bir futbolcuyu kadrosuna katmış olacak.

NWAKAEME VE PUCHACZ'A VEDA

Trabzonspor, yollarını ayırdığı Anthony Nwakaeme ile Tymoteusz Puchacz’a sosyal medya hesaplarından veda etti. Puchacz için “Futbolcumuz olarak vedalaşsak da bir taraftar kazandık” denilirken Nwakaeme’ye “Bazen gitsen de aslında hep kalırsın... Her şey için teşekkürler Tony” ifadeleri kullanıldı.

BAŞAKŞEHİR'İ UÇURDU

Mısırlı kanat oyuncusu Trezeguet, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Başakşehir’e kiralanmıştı. Turuncu lacivertlilerde 15 maça çıkan yıldız oyuncu, 7 gol ve 4 asistle Başakşehir’in üst sıralara tırmanışının mimarlarından oldu.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...