AS Roma, Zeki Çelik'i basına tanıttı... "Serie A hayalim gerçek oldu"

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AS Roma, Zeki Çelik'i basına tanıttı... "Serie A hayalim gerçek oldu"

SPOR Haberleri  / AA

Serie A devi AS Roma'ya transfer olan milli futbolcu Zeki Çelik, Serie A'da oynamayı her zaman düşlediğini ve buraya transferinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki İtalyan ekibi 25 yaşındaki sağ beki basına tanıttı...

Sarı-kırmızılı kulüp, Trigoria semtindeki Fulvio Bernardini Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısıyla yeni transferlerinden Zeki Çelik'i basınla buluşturdu.

Basın toplantısında konuşan Roma Genel Menajeri Tiago Pinto, "Zeki'yi buraya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Uluslararası arenada önemli tecrübeleri olan bir oyuncu. Kolay bir transfer olmadı. Kendisi takımın kalitesini arttıracak." dedi.

Zeki Çelik de "Roma gibi büyük kulüp beni istediği için, bir adım daha ileri gideceğim için, benim için iyi bir fırsat olacağını düşündüm. Hocamızın da zaten büyük başarıları var. Ne kadar istekli olduklarını gösterdiler bana. O yüzden burayı tercih ettim." diye konuştu.

Roma'da forma giyecek dördüncü milli oyuncu olmasıyla ilgili Zeki Çelik, "Roma'da 4. Türk oyuncu olacağım için çok mutluyum. Aklımın her zaman bir köşesinde Serie A'da oynamak vardı. Benim için de fırsat oluşunca hemen buraya gelmek istedim. Çünkü Roma çok büyük bir kulüp ve ben de kişisel hedeflerimle buraya katkı sağlayarak ilerlemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Savunma yönünün güçlü olduğunu ama hücum yönünü de geliştirmek istediğini dile getiren 25 yaşındaki futbolcu, savunma kurgusunda 4'lü ya da 5'li formatta oynamayla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Taktik olarak hem 4'lü hem 5'li oynadım. Bunun dışında nerede oynayacağımı henüz hocayla konuşmadım. Antrenmanlarda deneyip görüp ondan sonra karar verecek. Her iki tarafta da 4'lü, 5'li savunmada da çok rahat oynayabiliyorum. Çünkü daha önce oynadım."

Zeki Çelik, geçen yıl 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış mücadelesi olan ve İtalya'nın Türkiye'yi 3-0 yendiği maç dolayısıyla Roma Olimpiyat Stadı'na çıktığının hatırlatılması üzerine, "O statta oynama fırsatı buldum. İlk girdiğimde çok büyük bir stat olduğunu hatırlıyorum. Çok güzel bir atmosfer, son derece iyiydi. O gün bizim için iyi geçmeyen bir maçtı. Çok büyük ve güzel bir stat olduğunu hatırlıyorum." yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...