Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güvenli kullan yüzde 80 daha az öde

Güvenli kullan yüzde 80 daha az öde

T-Otomobil Haberleri

Toyota, Aioi Nissay Dowa Sigorta şirketiyle birlikte bir yeniliğe imza atarak, Japonya’nın sürücü davranışını baz alan ilk telematik otomobil sigortasını oluşturdu.

15 Ocak 2018’den itibaren ilk olarak Japonya’da satışa sunulacak olan ve nisan ayı ile birlikte devreye alınması planlanan yeni nesil sigorta sistemi, Toyota’nın sürekli internete bağlı kalabilen teknolojilerine sahip modellerinde kullanılacak.
Sürücünün davranışlarını kaydeden ve bunu bir merkeze göndererek değerlendirme yapan yeni sistem, her ay sürücünün kullanım performansına göre sigorta primlerini belirleyecek. Böylece sigorta primlerinde yüzde 80’e varan oranlarda indirim sağlanmış olacak.
“Sıfır Ölümlü Kaza Hedefi” doğrultusunda çalışmalar sürdüren Toyota, bu uygulama ile sürücünün güvenli ve hatasız sürüş sergilediği durumlarda, hem kullanıma bağlı sigorta primleri aşağı çekmeye hem de trafikte kazaları minimuma indirmeyi hedefliyor. Sürücü davranışını baz alan ilk telematik otomobil sigortası ile birlikte Japonya’da daha güvenli bir trafik çevresi sağlanırken, yeni sigorta uygulamasının kısa sürede Toyota’nın var olduğu bütün pazarlarda kullanıcılara sunulacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...