Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endişe uyandırıcı...

Endişe uyandırıcı...

T-Otomobil Haberleri

Amerika motorlu taşıt araçları ve parça ithalatının ülkenin ulusal güvenliğini tehdit edip etmediğinin incelenmesi amacıyla soruşturma başlatmıştı.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Haydar Yenigün “Bu tür girişimler küresel ticarette gerginlik oluşmasına sebebiyet verebilecektir” dedi. Ülkemizin ABD’ye ihracatının gümrük vergisine tabi olduğunu belirten OSD Başkanı Haydar Yenigün, ABD'ye ülkemizden yapılan ihracatta otomobil için yüzde 2,5 ticari araçlar için ise araç tipine bağlı olarak yüzde 4 ila 25 arasında gümrük vergisi uygulanmakta olduğunu belirtti. ABD Ticaret Bakanlığı’nın ithal otomobillerin pazar payının son dönemde yüzde 48'e çıkmasını bu soruşturma için önemli bir sebep olarak gösterdiğine vurgu yapan Yenigün, ülkemizde ithal araçların pazar payının 2017 sonu itibariyle otomobillerde yüzde 70, ticari araçlarda yüzde 46 olmak üzere toplam pazarda yüzde 64 olduğunu belirtti. Yenigün yaptığı açıklamada, bu soruşturmanın küresel ticaret dengelerini gözetecek şekilde yürütülmesinin küresel ekonominin sağlıklı işleyişi açısından gerekli ve faydalı olacağını  da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...