Otomobil festivalini İnteraktif fuara çevirdi

Otomobil festivalini  İnteraktif fuara çevirdi

T-Otomobil Haberleri

Intercity İstanbul Park, ülkemizin en büyük açık hava otomobil fuarına imza attı. 2 bin 200 dönümlük alanda, otomobil ve motosiklet markalarının yanı sıra birçok kulüp ve eşsiz koleksiyon bir araya geldi. Ziyaretçiler düzenlenen aktivitelerle keyifli saatler geçirdi.

ALİ ÇELİK

V Weekend Motoring ismi ile hafta sonu 50 bine yakın kişiyi ağırlayan festival, birçok ülkede düzenlenen örneklerine adeta fark attı. Yollarda görülmesi mümkün olmayan çok sayıda aracın bir araya geldiği organizasyonda drift gösterileri, motosiklet şovları ve eğitim seminerleri yer aldı. Aileler ve çocuklar için keyifli aktivitelere ev sahipliği yapan festival, ziyaretçilere Formula 1 pisti deneyimi de yaşatıldı. Yerli ve yabancı otomotiv ve motosiklet markaları ise tüm modellerini açık havada sergiledi. Açılış öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Bu festivali programımıza aldığımızdan beri ülkemizde çok şey değişti. Müstesna günler yaşıyoruz, böyle zamanlarda moral ve motivasyon önemli. Biz de fuarcılık anlayışını değiştirecek bir festivale imza atıyoruz. Markalar içinde iyi bir fırsat oluşturduk ve bunun için katılımcılardan ve ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep etmedik. Bazı markalar fırsatı kaçırmış olsa da, alışkanlıkları değiştirecek bir organizasyona imza atıyoruz” dedi.

Autoshow artık çok zor
Otomobil satışlarında yaşanan düşüşe değinen Ak, markaların rekabet şartlarında zorlandığını dile getirerek; “Bu durum önümüzdeki yıl planlanan Autoshow Fuarı’nı şimdiden zorlaştırıyor. Sektör temsilcilerinin çıkıp bugünden bu konuyu gündeme getirmeleri söz konusu değil ancak Autoshow’un markalara kattıkları artık bir tartışma konusu. Bizim burada yaptığımız ise maliyeti olmayan, yüzbinlerce insana ulaşabilecek yeni fuar konsepti. Seneye tüm markaları burada görebileceğimize inanıyorum” dedi.

Tesis tam zamanlı çalışıyor
Vural Ak sözlerine şöyle devam etti; “Buraya geldiğimizde çürümüş bir tesis devraldık ve yaşanır hale getirmemiz 1.5 seneye mâl oldu. O günden bu yana yılda ortalama 275-300 gün otomobille alakalı aktiviteler yapıyoruz. Otomobil kültürü, güvenli sürüş eğitimleri, yerli ve yabancı yarışlar, otomobille alakalı lansmanlar ve pek çok farklı etkinlik, projeye düzenliyoruz. Bunlar artarak devam edecek.”

İki tekerciler de mutlu
V Weekend Motoring festivali motosiklet markaları ile iki tekrar meraklılarını bir araya getirdi. Tüm yeni modellerini sergilediği arenada ziyaretçilere güvenli sürüş, ekipman ve motosiklet kültürü ile ilgili önemli bilgiler verildi. İleri sürüş uzmanlarının konuşmacı olarak yer aldığı derslerde her yaştan katılımcı dikkat çekerken minik ziyaretçilerde motosikletler üzerinde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Motosiklet fuarı neden olmasın
Birlikte motosiklet standlarını gezdiğimiz Vural Ak, firma yetkililerinden gelen “Intercity İstanbul Park’ta motosiklet fuarı” tekliflerine olumlu cevap vererek; “Tesis olarak her zaman kapımız açık. Birçok imkânımız mevcut. Dünyaya örnek olacak bir motosiklet fuarına birlikte imza atabiliriz” cevabını verdi.

Kirlenmek güzeldir
Organizasyonda bir araya gelen Off-Road kulüpleri birbirinden renkli görüntülere imza attı. Dev lastikleri ile dikkat çeken araçlar özellikle küçük yaştaki ziyaretçilerin ilgi odağındaydı. Katılım gösteren deneyimli sürücüler çeşitli toplantılarla eğitim seminerleri düzenlerken, doğada hayatta kalma teknikleri, arazide araç kullanımı ve doğaya saygı gibi konu başlıkları dikkat çekenler arasındaydı.

Keşke daha önce yapılsaydı
2.5 yaşında yakalandığı kemik hastalığından dolayı yatağa bağımlı şekilde hayatını sürdüren 21 yaşındaki Göksel Saraçoğlu; yıllardır İstanbul’da düzenlenen hiçbir otomobil organizasyonunu kaçırmadığını dile getirerek gazetemize şunları söyledi: “Araba fuarlarını çok seviyorum ve takip etmeye çalışıyorum. Açık havada düzenlenmesi çok hoşuma gitti, burada meraklı olduğum drift gösterilerini izleme fırsatı buldum. Keşke daha önce düzenlenmiş olsaydı. Benim gibi bu işlere gönül veren, imkânları kısıtlı insanlar için bulunmaz bir fırsat. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...