Karsan dünyaya Avrupa’dan açıldı

Düzenleyen:
Karsan dünyaya Avrupa’dan açıldı

T-Otomobil Haberleri

Münih’te BMW’nin sürüş akademisinde gerçekleşen tanıtıma, dünyanın farklı noktalarından basın mensupları ve distribütörler katıldı. BMW i3’ün elektrikli motorunu kullanan Jest Electric test sürüşlerinde büyük takdir topladı

Ali Çelik MÜNİH

Karsan ve BMW, geliştirdikleri ortaklık neticesinde oraya çıkan elektrikli Jest modeli için Münih’te geniş katılımlı bir lansmana imza attı. Farklı ülkelerden distribütörler, bayiler ve basın mensuplarının bir araya geldiği organizasyonda, yeni BMW bataryaları ile 210 kilometreye kadar menzile ulaşabilen Jest Electric, bütün detaylarıyla tanıtıldı. BMW sürüş akademisinde test sürüşlerine açılan araçların yanında ayrıca, Karsan Atak Electric ile birlikte BMW i markasının modelleri i3 ve i8 de sergilendi.

Organizasyon konuşan Karsan CEO’su Okan Baş, Türkiye’nin öncü otomotiv markalarından biri olarak yurtdışı pazarlara açılımlarının sürdüğünü ifade ederek şunları söyledi: Farklı ülkelerin farklı ihtiyaçlarına uygun ve özgün modellerimizle, ihracat pazarlarının öncelikli tercihi olma yolunda ilerliyoruz. Mevcut Jest, Atak ve Star modellerimizin yanı sıra, elektrikli araç teknolojileri üzerinde çalışmalarımız ciddi ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Elektrikli araçlara geçiş, ticari araçlar tarafında daha hızlı ilerliyor. Bu konuda BMW ile yaptığımız anlaşma neticesinde çok iyi bir sinerji yakaladık. Jest Electric, kalbinde yer alan BMW i teknolojisiyle küresel anlamda özgün ve rekabetçi bir duruma geldi. 

Siparişler peş peşe geldi 

Seri üretimine kasım ayı itibarıyla başladığımız Jest Electric yoğun ilgi görüyor. Romanya’daki Suceava Belediyesinin açtığı ihaleyi kazandık ve beş adetlik Jest Electric için anlaşma yaptık. Portekiz, Fransa ve Slovakya gibi Avrupa’nın birçok farklı ülkesinden de daha şimdiden 15 adede yakın sipariş aldık, ilgi her geçen gün artıyor. Hatta Amerika’dan, bir firmanın talebi doğrultusunda bir adet Jest Electric’i Silikon Vadisi’ne yolladık, şu anda aracımız Silikon Vadisi’nde kullanılıyor.

Distribütör sayımız artıyor 

Karsan olarak son iki yılda yönümüzü ihracat pazarlarına çevirdik. Şu anda 12 farklı ülkede distribütörlerimiz var yıl sonunda sayımızı 20’ye çıkarmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla ihracat adedimizi yüzde 20, ihracat ciromuzu 2,5 kat artırarak toplam ciro içerisindeki ihracat payını yüzde 66’ya çıkardık. 2017 yılında 100 milyon avroluk ihracat kaydederken bu yıl ise 170 milyon avroya ulaşmak üzereyiz. 

BMW’nin motoru Karsan’da

Jest Electric’te BMW üretimi 170 HP güç ve 290 Nm tork üreten elektrikli motor ve tek oranlı şanzıman görev alıyor. Yine BMW tarafından geliştirilen 33, 44, 66 ve 88 kilovatsaatlik bataryalarla tercih edilebilen araç 210 km’ye kadar menzil sunarken geleneksel alternatif akımlı şarj üniteleriyle 6 saatte, hızlı şarj istasyonlarındaysa 0,7 saatte şarj olabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...