HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

KDV ve ÖTV indirimi sektöre moral verdi

Düzenleyen: /
KDV ve ÖTV indirimi sektöre moral verdi
Fiat Egea, Haber

T-Otomobil Haberleri

Egea Ailesi’nin yeni donanım seçeneği Mirror serisinin tanıtım toplantısında söz alan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç otomotiv pazarı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ALİ ÇELİK

2019’a dinamik bir giriş yapmaya hazırlandıklarının belirten Aytaç, “İlk on aylık dönem, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32,5 daralarak 485 bin adet olarak gerçekleşti. Fiat markası olarak aynı dönemde 52 bin adedin üzerinde satış gerçekleştirerek yüzde 11’lik pazar payı elde ettik. Satışlarımızın büyük bölümü perakende olarak gerçekleştirdi. Açıklanan vergi indirimleriyle birlikte, mevcut durumda 485 bin adetlere gelen pazarın 2018 yılı sonunda 630 bin adet bandında kapanacağını öngörüyoruz” dedi. ÖTV ve KDV indirimlerinin sektöre hareketlilik getirdiğini sözlerine ekleyen Aytaç şöyle devam etti: Otomotiv sanayi için destekleyici bir adım. Kararın açıklandığı 31 Ekim itibariyle bayilerimizin trafiği gözle görülür derecede yükseldi. Ekim ayını lider kapatmıştık; ancak pazardaki daralmaya paralel bayilerimiz de durgunluk yaşanıyordu. Kasım ayında ise bayilerimizin showroom trafiği, geçen ay ile kıyasladığımızda iki katından fazla artış gösterdi. Adet olarak ise kasımda pazarın tahminen 60 bin adeti geçeceğini söyleyebiliriz. Fiat markası olarak yerli üretici olmamızın büyük avantajını yaşıyoruz. Satışlarımızın yüzde 93’ünü Bursa’da ürettiğimiz araçlar oluşturuyor.

Egea’ya yeni donanım
Satışa başladığı 2015 yılından beri 117 bin adetten fazla satışa ulaşan Egea Ailesi, yeni bir donanım seçeneğine kavuştu. Mirror serisi olarak adlandırılan pakette, 17 inç elmas kesimi jantlar, 7 inçlik yüksek çözünürlüklü Uconnect dokunmatik multi medya sistemi ve Apple CarPlay bulunuyor. Ayrıca geri görüş kamerası standart yer alan pakette, mavi renkli iç döşemeler gibi farklı detaylar yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...