Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dört bin çiftçiye uzman destek

Dört bin çiftçiye  uzman destek

T-Otomobil Haberleri

Geliştirdiği “Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Brisa ve Lassa, tarım danışmanlarıyla yıl boyunca çiftçilere çok özel destekler verdi.

ALİ ÇELİK

İyi tarım uygulamaları, tarım araçlarının verimli ve emniyetli kullanımı gibi konuları kapsayan eğitimlerde 2018 yılı içinde Adana, Konya ve İzmir çevresinde 230 köy ziyaret edilirken toplam 4 bine yakın çiftçiye ulaşıldı. Bu sayede mahsullerin verimliliği artarken, toprakta da kayda değer bir iyileşme sağlandı. Proje kapsamında çiftçilere; erozyona karşı toprak su muhafaza tedbirleri, üretimde kullanılacak tohum, fide ve fidan gibi üretim materyalleri TKB’den üretim izini, tesciller ve sertifikalar gibi konularda destek verildi. Lastik uzmanları ise tohum yatağını açarken kullanılan lastik genişliği, yanlış hava basıncının ekim alanına zararı, fazla yakıt tüketimi,  sürüş emniyeti gibi konuları ele aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...