Test sürüşleri İstanbul trafiğinde gerçekleşiyor

Düzenleyen:
Test sürüşleri İstanbul  trafiğinde gerçekleşiyor

T-Otomobil Haberleri

Test sürüşünde Türk mühendislerin imzasını taşıyan yeni nesil ilk SUV tipi araç İstanbul’da sahaya çıktı. Yerli AR-GE ve yazılım teknolojileri kullanan araç testlerin ardından hibrit ve elektrikli olarak seri üretime hazır hâle gelecek.

Tüm dünyada ilgi gören SUV tipi otomobillerin teknolojisinin Türkiye’de üretimi konusunda atılan adımlar Türk otomotiv sektöründe önemli gelişmelerin kapısını açtı. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye’nin İstanbul’daki AR-GE merkezlerinde yazılım teknolojileri geliştirilen yeni nesil ilk SUV tipi otomobilin deneme testlerine 8 Nisan 2019 tarihinde başlandı. Başta otomatik şanzıman kontrol algoritmaları, yazılımları ve akıllı sistemleri geliştirilen araç sahip olduğu üstün teknoloji sayesinde son testlerinin ardından hem konvansiyonel hem hibrit-elektrikli araçlarda seri üretime hazır hâle gelecek. AVL Mühendislik Genel Müdürü Dr. Serkan İmpram, söz konusu aracın ISO26262 ve AUTOSAR gibi dünya otomotiv sektöründe çok yaygın olan uluslararası standartlar izlenerek yazılımlarının geliştirildiğini ifade etti. 
YİRMİ farklı vites modu 
Serkan İmpram konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Araçta vites geçişlerinin ve sürüş kalitesinin iyileştirilmesi için ileri algoritmalar kullanıldı. Sürüş karakteristiğini değiştiren 20 adet farklı vites geçiş modu aracımızda mevcut. Bunlar yol eğimi, ortam basıncı, sıcak/soğuk hava gibi çevresel şartların yanı sıra sportif sürüş, cruise modu ve kış modu gibi kullanıcı isteklerine göre aracın kullanımı sırasında devreye giren vites geçiş programlarıdır. Sistemlerini geliştirdiğimiz araçta aynı zamanda elektronik el freni yazılımı ile sürekli güvenlik, sensör arızalarını, ölçüm hatalarını tolere edip yola devam etmeyi sağlayan akıllı algoritmalar, hava ve yol durumuyla beraber kullanım koşullarına göre değişen kavrama karakteristiklerinin öğrenilmesi ve adaptasyonu gibi çok önemli ileri teknoloji içeren özellikler de yer alıyor. Devamında çalışmalarımızı hibrid-elektrikli araçlara yönelik teknolojiler geliştirmeye yoğunlaştıracağız” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...