Hızla büyüyen 50 cc sınıfına Kanuni’den yerli model

Düzenleyen:
Hızla büyüyen 50 cc sınıfına  Kanuni’den yerli model

T-Otomobil Haberleri

Türkiye motosiklet sektörünün önemli temsilcilerinden Kuralkan’ın, 3 yıl aranın ardından yeniden üretimine başladığı motosikletler banttan inmeye başladı.

 Özellikle yoğun ilgi gören ve B sınıfı araç ehliyeti ile kullanıma imkân veren 50 cc segmentinde üretimine start veren şirket, scooter modeli Trodon 50’ye yoğun talep bekliyor. Kuralkan tarafından 60 bin metrekarelik fabrikada başlayan üretimde Kanuni ve Bajaj markalarının 8 farklı motosikletini kapsıyor. 
Trodon 50 ismi ile tanıtılan motosiklet, Euro4 normlarına uygun enjeksiyonlu bir model olarak öne çıkıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı büyük kentlerde B sınıfı ehliyetle kullanılabilen scooter, tek silindirli 4 zamanlı bir motor kullanıyor. 3,13 HP’lik gücündeki Trodon, 3,0 Nm’lik tork üretiyor. Boş 78 kg, ağırlıkla 150 kg taşıma kapasitesi bulunan Trodon 50, 5 bin 830 TL etiketle satışa sunuluyor. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kuralkan AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, 2018 yılında Türkiye motosiklet pazarının yüzde 23’ünün 50 cc motosikletlerden oluştuğunu belirterek “Yeniden üretim kararımızla birlikte Kanuni markamız da bu segmente duyarsız kalmadı ve Trodon’u üretti. Günde 1000 adet kapasiteli fabrikamız alanında Türkiye’nin en büyük üretim tesisi konumunda. Ayrıca e-kuralkan üzerinden satış yapma kararından sonra özellikle servisler için yatırım maliyetine girmeden yeni bir kazanç kapısı oluşturan yeni iş modelimiz oldukça ilgi görmeye devam ediyor” şeklinde konuştu. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...