Dünya devi Türkiye’yi üretim üssüne çevirdi

Dünya devi Türkiye’yi üretim üssüne çevirdi

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’nin ‘satış sonrası’ pazarında büyük fırsatlara sahip olduğunu söyleyen Dumanlıoğlu “Otomotiv pazarı benzeri görülmemiş bir değişim sürecinden geçiyor ve Türkiye de bu değişimin içinde. Üs olarak burayı seçtik, çünkü son beş senede içeride elde ettiğimiz büyüme önemli rol oynadı” dedi.

ALİ ÇELİK

Binek ve ticari araçlara yönelik dünyanın önde gelen tedarikçilerinden Delphi Technologies, bağımsız satış sonrası müşterileri ve orijinal ekipman servis müşterilerine yönelik satış sonrası hizmetleri ile ön plana çıkıyor. Şirket; yüksek teknolojili emisyon ve yakıt tasarrufu çözümlerinden hava filtresine, fren diskinden direksiyon ve süspansiyon parçalarına kadar 120 bin parça üretiyor. Dünya genelinde 24 ülkede 24 üretim tesisi ve 12 teknik merkezi bulunan Delphi Technologies’in küresel gelirleri 2018 yılında 4,9 milyar dolar olarak kayıtlara geçmiş durumda.
Delphi Technologies’de satış sonrası organizasyonda Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika’da 67 ülkenin yönetiminden sorumlu olan Raşit Dumanlıoğlu; İzmir tesislerinde düzenledikleri basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Üs olarak Türkiye’nin seçilmesinde son beş senede elde ettikleri büyümenin önemli rol aldığını dile getiren Dumanlıoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Dünyaya dizel teknolojisi İzmir’den
Ege Serbest Bölgesi'nde binek ve ticari araçlar için dizel motorlarda dünyanın önde gelen common rail teknolojisinin üretim noktası olarak faaliyet gösteriyoruz. Tesisimiz enjektör kütüğü, SCR (Seçici Katalist İndirgeme) ve elektronik ünite pompaları gibi önemli üretimler yapıyor. Her geçen gün artan yatırımlarla daha verimli hâle gelen fabrikamızın ürünleri; otomobil, kamyon ve endüstriyel uygulamalar dâhil tamamına yakını küresel pazarlardaki motor ve araç üreticilerine ihraç ediliyor.

İstihdam 1.200’e ulaştı
Tesis kapasitemizi artırmak için ciddi yatırımlar yaptık. 2010 yılında 390 olan çalışan sayımız, 2018 sonunda yaklaşık 1.200’e çıktı. Türkiye fabrikalarımız, Avrupa ülkelerindeki fabrikalarla birlikte Delphi Technologies’in dünyadaki en büyük beş tesisi arasında yer alıyor. AR-GE tarafımız ise Kasım 2011'de kurdu. Bu merkezde ürün mühendisliği, üretim mühendisliği, elektronik ve otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanması için yazılım mühendisliği ve otomasyon mühendisliğini içeriyor. AR-GE tarafında 220'nin üzerinde mühendis ve teknisyen istihdam ediyoruz.

Türkiye ekonomisi ile büyüyoruz
Ekonomide ve genç nüfusla büyüyen Türkiye’de, Delphi Technologies olarak elde ettiğimiz başarıyla, Ortadoğu, Afrika ve Kafkas ülkelerini de Türkiye merkezli yönetimin içine alarak bölgemizi genişletiyoruz. Türkiye'de araç ortalama yaşının  yaklaşık 12,6 yıl olduğunu göz önüne alırsak “Satış Sonrası”nın ülkemizde ne kadar önemli ve büyümeye açık bir alan olduğunu anlayabiliriz. İlk montaj esnasında gerekli olan tüm parçalar dahil 120 bin kalem ürünmüzle yüksek kalitede hizmet veriyoruz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...