225 milyon $ makyajla 2024’e kadar devam

Düzenleyen:
225 milyon $ makyajla 2024’e kadar devam

T-Otomobil Haberleri

Geçtiğimiz 3 yılda 500 bin adet üretilerek küresel model olan Egea için yapılacak yatırımla üretimin 5 yıl daha aynı şekilde sürmesi kararı alındı

Türkiye’de üretilip dünyaya ihraç edilen Fiat Egea modelini, 2024’e taşıyacak yeni bir yatırım için karar verildi. Tofaş Yönetim Kurulu, 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea model ailesi için 225 milyon dolar yeni yatırım kararı aldı. Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği ve ürün geliştirme sürecinde önemli sorumluluklar üstlendiği Egea model ailesi için 225 milyon dolar tutarında “facelift” yatırımı gerçekleştirilecek. Türkçe karşılığı ‘yüz germe’ olan bu çalışma, şirketin Egea’yı 2024’e kadar taşıma kararlılığının da bir göstergesi olarak ifade ediliyor. 225 milyon dolar tutarındaki ‘facelift’ yatırımıyla, 3 yılda 500 bini aşan üretim adediyle Fiat’ın küresel modeli hâline gelen Egea ailesi üretimine 2024 yılına kadar devam kararı alındı. 

Yeni yatırım kapsamındaki yeniliklerin 2020 yılının son çeyreğinden itibaren devreye alınması planlanıyor. Yeni yatırım kararıyla birlikte 2015 yılında üretimine başlanan Egea üretiminin 2024’e kadar toplam 1 milyon 450 bin adede ulaşması hedefleniyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Fiat Chrysler Automobiles’ın önde gelen üretim ve AR-GE merkezlerinden biri olarak Egea ile önemli sorumluluklar üstlendiklerini belirtti. Eroldu “Ürün özellikleri ve fiyat fayda dengesiyle ezber bozan bir model olan Fiat Egea, son 3 yıldır ülkemizin en çok tercih edilen otomobili oldu” ifadelerini kullandı. 

En az 50 yıl daha yatırım sürecek

Cengiz Eroldu “Ürün özellikleri ve fiyat-fayda dengesiyle ezber bozan bir model olan Egea, son 3 yıldır ülkemizin en çok tercih edilen otomobili. 2016 yılında AutoBest ‘Avrupa’da Yılın Otomobili’ ödülünün sahibi olan Egea, aynı zamanda pazar başarısını sürdürüyor. Sağladığı ihracat hacmi ile ülkemize katma değer sağlayan Egea/Tipo model ailesi, kısa süre içerisinde 500 bin adetten fazla üretim rakamına ulaştı” dedi. Geçen yılın Tofaş’ın kuruluşunun 50. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Eroldu “Biz en az bir 50 yıl daha Türkiye’nin önde gelen ve küresel arenada rekabetçiliğini koruyan şirketi olmaya devam etmek niyetindeyiz. Müşterilerimizin ihtiyacını takip ederek, ürün, hizmet ve teknolojimizde rekabetçiliğimizi sürdürecek yeniliklere yatırım yapmaya ve yaptığımız yatırımlarla, Türkiye otomotiv sanayisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...