Otomotiv testlerinde teknoloji üssü oluyoruz

Otomotiv testlerinde teknoloji üssü oluyoruz

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM), artırılmış gerçeklik teknolojisini Türkiye ve Avrupa’da ilk defa devreye alan kurum oldu.

ALİ ÇELİK

İTÜ ARI Teknokent yerleşkesinde hizmet veren ve son olarak 2,5 milyon TL’lik bir yatırımla yeni prosedüre göre modernize edilmiş WLTP Emisyon Test Laboratuvarı’nı devreye alan Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM), bir ilki gerçekleştirerek artırılmış gerçeklik teknolojisi ile test devrini başlattı. Hizmet verdiği şirket temsilcilerinin, aynı anda OTAM bünyesindeki yetkiliye birebir bağlanarak ekran paylaşımından çizime, yazışmadan bilgilendirmeye kadar tüm operasyona eşgüdümsel katılımını sağlayan “Artırılmış Gerçeklik Platformu”, hem zaman kaybını hem de maliyetleri azaltarak müşteri memnuniyetini artırıyor. Kullanıcılar internet aracılığıyla, testi gerçekleştiren teknisyenin akıllı gözlüğüne veya akıllı telefonuna bağlanarak parçaların test, kontrol ve denetim gibi bütün aşamalarını uzaktan etkileşimle takip edebiliyorlar.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, yenilikçi bakış açısıyla devreye aldıkları artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde OTAM ile iş birliği gerçekleştirenlerin daha hızlı ve efektif yönetim kabiliyeti edindiklerini belirterek “Otomotiv firmaları testlerini bizlere yaptırırken süreci yerinde takip etmek ve süreçlere müdahale etmek isteyebiliyorlar. Bu da Türkiye’nin farklı lokasyonlarında yer alan müşterilerimizin veya Romanya, Fransa, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerde bulunan müşterilerimizin tesisimize gelerek zaman-maliyet kaybı yaşamaları anlamına geliyor. Biz de bu kayıpların önüne geçmek adına İTÜ Arı Teknokent girişimlerinden Hangaarlab ile iş birliğine giderek Artırılmış Gerçeklik Platformu’nu hayata geçirdik. Artırılmış gerçeklik teknolojisinin günden güne değişik sektörlerde kullanım örnekleri artmaya başladı. Test sektöründe ise bu uygulamayı müşterilerinin kullanımına açan ilk biz olduk. Artık ister Fransa’dan, ister Bursa’dan olsun müşterilerimiz, tesisimize gelmeden istedikleri an bağlantı kurarak test ortamına adapte olabiliyorlar” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...