Otonom ve elektrikli için büyük güç birliği

Otonom ve elektrikli için büyük güç birliği

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv sektörünün küresel pazarlardaki rekabet gücünü geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüten ve geçtiğimiz mayıs ayında çift vardiyaya geçen İstanbul Teknik Üniversitesi Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (İTÜ OTAM), İTÜ kuruluşlarından Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezinin (MEAM) temmuz ayından itibaren işletmesini üstlendi.

ALİ ÇELİK

Söz konusu iş birliği ile birlikte İTÜ OTAM, elektrikli ve otonom araçlar konularında AR-GE ve test çalışmalarına yönelik yetkinliğini artırdı. OTAM’ın bu yeni atılımıyla ilgili düzenlenen protokolde konuşan OTAM İcra Kurulu Başkanı Kenan Çolpan “İşletmesini üstlendiğimiz MEAM ile birlikte; elektrikli ve hibrit araçlar, bağlantılı-otonom araçlar, batarya yönetim ve şarj sistemleri geliştirilmesi, taşıt elektrikli motoru geliştirme ve aracın gerçek yol koşullarına en yakın şartlarda simülasyon tabanlı test gibi alanlara yönelik yetkinliklerimizi artırarak sektörümüze büyük kazanımlar sağlayacağız. Dolayısıyla OTAM olarak bundan sonra da üniversiteler, organize sanayi bölgeleri ve hatta özel firmalardaki AR-GE ve test merkezlerinin daha verimli bir şekilde işletilmesine talibiz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...