Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye’nin ilk ve tek Otonom Araç Test Parkuru

Türkiye’nin ilk ve tek  Otonom Araç Test Parkuru

T-Otomobil Haberleri

TOSB (Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), İTÜ OTAM (Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi) ve İTÜ MEAM (Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi) otomotiv teknolojileri alanında Türkiye’nin yetkinliklerini artıracak önemli bir işbirliğine imza attı.

ALİ ÇELİK

İşbirliği kapsamında Gebze’de yer alan TOSB yerleşkesinde “Sürücüsüz Araç Test Parkuru” devreye alındı. Otonom araçlara yönelik çalışmaların gerçekleştirileceği test parkuru, başta İTÜ OTAM ve işletmesini üstlendiği İTÜ MEAM olmak üzere, sürücüsüz araçlar alanında çalışma yapan herkese ve her oluşuma açık olacak.
TOSB Başkanı Ömer Burhanoğlu “Otomotiv sektörünün kalbi niteliğindeki bu alanda, sürücüsüz araçların geliştirilmesine yönelik test parkuru açılması kritik bir önem taşıyor. Türkiye, otomotiv sanayisiyle dünyaya örnek olan ülkelerden birisi. Bu bağlamda TOSB olarak hem bugün olduğu gibi test alanlarının açılması hem de laboratuvar, komponent ve ofis gibi desteklerin sağlanması noktasında tüm iş birliklerine açığız. Sürücüsüz araçlar için hazırlanan bu özel alanın ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...