CNG’li otobüslere 1,3 milyon avro

CNG’li otobüslere 1,3 milyon avro

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’deki yatırımlarını sürdüren Mercedes-Benz Türk; CNG yakıtlı otobüsler için gerçekleştirdiği üretim ve AR-GE çalışmalarıyla sektördeki öncülüğünü devam ettiriyor.

ALİ ÇELİK

2016 yılından itibaren Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda CNG’li otobüs üretmeye başlayan şirketin bu alandaki yatırımları 1.3 milyon avroyu geçti. CNG’li otobüslerle ilgili üretim, AR-GE ve test safhalarındaki ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar sürdürülürken; patenti alınan uygulamalarla da Mercedes-Benz Türk’ün global rekabetteki pozisyonu kuvvetleniyor.

HEM ÇEVRECİ HEM UCUZ
Mercedes-Benz Türk tarafından patenti alınan tekstil tavan uygulaması CNG’li Conecto’nun çevreci özelliklerini daha da üst bir seviyeye taşıyor.
CNG’li otobüsler hiç partikül yaymadan seyahat gerçekleştirilmesine imkân sağlıyor ve emisyon yaymıyor. Dizel veya benzin gibi yakıtlara göre daha uygun fiyatlı doğalgazın kullanılması sebebiyle de işletim maliyetlerinde avantaj sağlıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...