Yeni açılımla ihracatın yarısı Avrupa’ya

Yeni açılımla ihracatın yarısı Avrupa’ya

T-Otomobil Haberleri

Portekiz ve İspanya’da gerçekleştirdiği bayi açılışlarıyla küresel büyümesinde önemli bir adım atarak Batı Avrupa pazarına giriş yapan Ford Otosan, bayilik ve distribütörlük faaliyetlerini 2019 sonu itibarıyla 44 ülkeye ulaştırmayı planlıyor.

ALİ ÇELİK

2023 sonu hedefi ise en az 80 ülke. Konuyla ilgili açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Avrupa’nın ana ihracat pazarları olduğunu ve barındırdığı potansiyel ile büyüme stratejilerinde önemli olduğunu dile getirerek “Hedefimiz ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa pazarlarına yönelik gerçekleştirmek. İspanya ve Portekiz’deki distribütörlük anlaşmalarımızın ardından İtalya’daki yapılanmamızın bu yılın içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. Sonrasında öncelikli hedef pazarlarımız Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg olacak” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...