50 cc’lik segmentte taşlar yerine oturuyor

Düzenleyen:
50 cc’lik segmentte  taşlar yerine oturuyor

T-Otomobil Haberleri

Motosiklet Endüstrisi Derneğinin (MOTED) yayınladığı 2019 raporuna göre aralık ayında gerçekleşen motosiklet tescil adetleri, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,6 oranında artış gösterdi.

Ali Çelik - Ocak-aralık ayları toplamında trafiğe tescili yapılan motosiklet adetleri ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,5 azalarak 157 bin olarak gerçekleşti. Bu satışların yüzde 22’si, 33.616 adetle 0-50 cc oldu. 2017’den itibaren talep patlaması yaşayan 50 cc pazarı, 2015 yılında çıkan kanunla B sınıfı ehliyet sahiplerinin kullanımına açılmıştı. Bu noktada fırsat avcılığı yapan bazı yerli markalar, sahte evraklarla 100 cc olarak ürettikleri araçları 50 cc olarak tescil ettirerek piyasaya sürdü. MOTED’in Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmeleri neticesinde 2019’un son iki ayında başlayan sıkı denetimlerle bu araçlar tespit edilerek trafikten çekilmeye başladı.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...