Yeni İ20, 8 yabancı yatırımcı daha getirdi

Düzenleyen:
Yeni İ20, 8 yabancı yatırımcı daha getirdi

T-Otomobil Haberleri

Bugüne kadar 2 milyon adetten fazla araç üretimine imza atan Hyundai Assan bu hacmin içindeki en yüksek rakamları i20 modeli ile yakalamayı başardı.

110 milyon avroluk yeni yatırımla devreye alınan “Yeni i20” projesinin ilk ürünü olan “hatchback” modeli için kolları sıvayan Hyundai, 2021 Mart ayında aynı platform üzerinden yeni B-SUV modeli içinde çalışmalarını sürdürüyor. İzmit fabrikasında düzenlenen üretim töreninde söz alan Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, Hyundai Motor Company’nin globalleşme çalışmalarının ilk adımı olarak, 1997 yılında kurulan Hyundai Assan Türkiye fabrikası’nın 23 yıldır Türkiye’nin ekonomisiyle birlikte büyüdüğüne dikkat çekerek şunları dile getirdi: Fabrikamızda A ve B Segmentinde i10 ve i20 modellerimizi üretiyoruz. Bugüne kadar Türkiye iç pazarı ile Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihraç edilmek üzere 2 milyondan fazla araç ürettik. Tam tamına 2 yıl 3 aydır durmadan çalıştığımız Yeni i20’nin geliştirme sürecini başarıyla tamamlayıp seri üretim kutlama töreninde sizlerle bir arada olduğum için çok mutluyum. Yeni i20 modelimizden yılda 100 bin adet üreteceğiz. Yenilikçi bir tasarıma ve en yüksek seviyede kaliteye sahip olan bir otomobil olarak, dünyanın her yerine Türkiye’den ihraç edeceğiz. Böylece Türk ekonomisine ve ihracat gelirine katkıda bulunacağız. Hyundai Assan olarak, Kore’den bizimle birlikte yatırıma gelen 8 ana tedarikçi firma dâhil olmak üzere, toplamda 66 yerel parça üreticisi ile birlikte 20 bin kişilik istihdam oluşturuyoruz. Türkiye’nin tedarikçi firmalarının aktif olarak gelişmesine destek vererek, Türkiye’nin ekonomisiyle otomotiv sanayinin gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...